Djecu dočekale vile s kolačima i pizzom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je u Ližnjanu, u organizaciji Društva Naša djeca, svečano otvorena Kuća Djeda Mraza koja će se moći posjetiti sve do iduće subote, 23. prosinca. Kao i lani, djecu su u Kući, koja se nalazi u ližnjanskom društvenom domu, dočekale dobra vila Mary sa šarenim noktićima i vilenjakinja Hope koja je ispekla najukusniju pizzu. Bilo je tu i kolača, toplog čaja te grickalica, no Djed Mraz zaglavio je negdje u mećavi, pa će u Ližnjan stići u ponedjeljak, a darove će podijeliti u subotu, 23. prosinca.

Monika Uzon, članica Društva Naša djeca Ližnjan, napominje da su cijelu kuću uredile članice ovog društva, a okrepa je osigurana uz pomoć sponzora. Ove godine ispred vijećnice nismo vidjeli šator pod kojim su se lani nudili ćevapčići, fritule i kuhano vino, a Uzon objašnjava da nisu uspjeli osigurati besplatno montiranje šatora, a samo društvo nema dovoljno financijskih sredstava.

No, ni ove godine užitak nije izostao. Kao u bajci, zasićena toplim bojama, okićena lampicama, Kuća se sjajila i bljeskala na radost okupljene djece. U kaminu je pucketala vatra iz koje je provirivao Svarožić, a djeca su iskoristila priliku i napisala pismo Djedu Mrazu. Za to vrijeme odrasli su imali prilike razgledati i ponešto kupiti na Božićnom sajmu otvorenom u općinskoj vijećnici: bilo je tu za svakog ponešto: od čestitki, preko rukotvorina, nakita, do radova koje su izradila djeca koja pohađaju područnu školu i vrtić Bubamara. Prije samog otvorenja, u jutarnjim su satima Kuću posjetili štićenici Centra za rehabilitaciju Veruda, a u ponedjeljak stižu i djeca iz pulskog Doma "Ruža Petrović".    

Kuća je otvorena svakog dana od 17 do 20 sati, a ulaz je slobodan. Priređen je bogat program, pa će tako danas djeca uz pomoć vilenjakinje Adry izrađivati ekološke kuglice za jelku. Vilenjak Tony provozat će djecu vlakićem, dok će vilenjakinja Hope pripremati ukusne fritule. U nedjelju će mališani izrađivati ukrase za bor, a u ponedjeljak blagdanske čestitke. U utorak, 19., stiže dobra vještica Priscilla koja će podučavati o decoupage tehnici ukrašavanja, a isto će ponoviti i u četvrtak. U srijedu, 20. prosinca, izrađivat će se makete, oblikovati frizure te pripremati lepinjice. U četvrtak će se, s početkom u 17.30 sati, održati priredba u kojoj će sudjelovati polaznici Područne škole Ližnjan. Ekološka radionica zakazana je i u petak, uz ponudu palačinki. Posljednjeg dana, 23. prosinca, u organizaciji književnog svratišta Zvona i nari, djeca će poslušati priču "Zašto je Djedica došao u Ližnjan?". Djed Mraz darivat će djecu, nakon čega slijedi disco party. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter