Djecji vrtici smanjili minus za milijun kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 25 akata donio je pulski gradonacelnik Boris Miletic od 6. do 15. listopada. Kako je obrazložio na konferenciji za novinare u petak, dio odluka odnosi se na drugu fazu dogradnje Osnovne škole Šijana te na oslobadanje OŠ Veruda placanja naknada za prikljucenje, a radi nastavka i dovršetka rekonstrukcije i dogradnje.

"To su odluke kojima težimo podici standarde u osnovnom školstvu te, konkretno u školi Veruda, pretvoriti trosmjensku u jednosmjensku nastavu", naglasio je Miletic. Govoreci, pak, o izvještajima o poslovanju devet gradskih ustanova, gradonacelnik je konstatirao da je zadovoljan izvještajima i da kvalitetno rade svoj posao te da financijski efekti nisu nezadovoljavajuci.

"Konkretno, djecji vrtici su u minusu, ali su ustvari smanjili akumulirani dug iz prethodnog razdoblja za cak milijun kuna. Takoder, Rin Tin Tin je u minusu 137 tisuca kuna, ali je razlog taj što se moralo ici u neophodne investicije. S druge strane, INK i Pula Film Festival su konacno u plusu, nakon višegodišnjih gubitaka. Dakle, ne treba gledati samo konacni rezultat, vec treba uci u suštinu, pogledati malo dublje i tada vidjeti kako su ustanove poslovale. Ja kažem da rezultati nisu loši", pojasnio je Miletic te dodao da ocekuje pozitivnu ocjenu i od gradskih vijecnika koji ce o izvješcima raspravljati na iducoj sjednici Gradskog vijeca.

Grad je osnovao i gradski Savjet potrošaca javnih usluga kao savjetodavno tijelo gradonacelnika i imenovao Mirjanu Bencic za predsjednicu, Bruna Ivinica kao predstavnika udruge potrošaca i Damira Prhata za clana. Upitan zašto se osnivaju tolika tijela i zna li se što rade, primjerice, davno osnovana komisija za valorizaciju starih grobnih mjesta ili ona za fortifikaciju, Miletic je odgovorio da Savjet potrošaca mora osnovati po zakonu, ali i da imaju savjetodavnu ulogu pri donošenju nekih odluka, od kojih je jedna i zahtjev Pulaprometa za korekcijom cijena, o cemu se tek trebaju ocitovati.

Govoreci, pak, o komisiji za valorizaciju grobnih mjesta rekao je da im treba još mjesec dana za dovršetak posla jer svi rade na volonterskoj bazi pa im redovan posao onemogucava da brže završe taj posao, dok ce se o radu komisije za fortifikacije morati raspitati.


Podijeli: Facebook Twiter