Dječji spotovi o devastiranim igralištima i parkovima


U srijedu navečer u Puli su na Portarati predstavljeni promidžbeni videospotovi koje su članovi Dječjeg gradskog vijeća snimili u sklopu projekta "Pulska igrališta i parkovi – naši prostori druženja i igre".

"Ovo nikad ne bi napravio sebi, zašto to radiš svom gradu?", glavna je poruka spotova kojima autori apeliraju na prvenstveno mlađe i buntovne generacije da ne uništavaju igrališta i parkove jer su to prostori za druženje i igru mladih.

- Ovi spotovi nastali su kao rezultat napora i aktivnosti djece na sjednicama Dječjeg gradskog vijeća i poruka su mladima grada Pule i šire, rekla je zamjenica pulskog dječjeg gradonačelnika Marina Jurić uoči prikazivanja spotova u kojima su na originalan, zanimljiv i edukativan način djeca približila problematiku devastacije igrališta i parkova.

Šaranjem svojih majica, prolijevanjem sokova po sebi, razbijanjem svojih naočala i mobitela, mazanjem ruke voćkama, djeca su u spotovima dala do znanja da to nitko sebi ne bi radio pa neka isto tako ne devastiraju svoj grad.

Sama inicijativa o uradcima, naglasio je pulski dječji gradonačelnik Mario Tomašić, rodila se na jednoj od sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo kako poboljšati položaj djece u gradu te spriječiti da Grad stalno mora sanirati parkove i igrališta koji su prečesto mete vandala.

O uspjehu projekta, koji je dobio nagradu na susretu dječjih gradskih vijeća, govorila je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, ujedno i voditeljica projekta.

- Ponosna sam na članove Dječjeg gradskog vijeća koji su ostvarili zapažen uspjeh u šest mjeseci djelovanja i pobijedili na natjecanju svih dječjih gradskih vijeća u Hrvatskoj, naglasila je Puh Belci i dodala da Pula ponosno nosi titulu Grad – prijatelj djece te se osnivanjem Dječjeg gradskog vijeća dodatno pojačava njihova participacija u gradskim odlukama koje su za njih značajne. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter