Dječji ljetni kamp pohađalo čak 299 mališana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Društvo Naša djeca iz Poreča zaključilo je proteklog vikenda ovogodišnji program, šesti po redu, subotnjom feštom u starom remontu. Šesta Zabavna ljetna baza - dječji kamp imao je u četiri smjene čak 299 djece, što je maksimum kapaciteta nekadašnjeg remonta. Devetero mališana ovog je ljeta u kampu provelo sve četiri smjene, bilo je puno braće i sestara u različitim ili istim dobnim skupinama, bilo je djece koja ne žive u Poreču, a neka čak ni u Hrvatskoj.

Osim DND-ovog tima, za još jedno nezaboravno dječje ljeto zaslužan je čitav niz sponzora, pomagača i volontera koji su pomogli da kamp bude zabavan, da djeca idu na zanimljive izlete, da uče kroz igru i uživaju u moru. Bio je i velik tim od deset mladih koji su volontirali u radu s djecom po dobnim skupinama. Odradili su važan posao, zabavljali se, stekli vrijedno iskustvo i izgradili nova prijateljstva, a dobar dio njih odrastao je u kampu.

- Na taj je kontinuitet DND posebno ponosan jer govori da je djeci u kampu tako lijepo da žele malima omogućiti jednako iskustvo. Njih desetoro odradili su u Zabavnoj ljetnoj bazi 1.551 sat, odnosno 268 radnih dana, rekla je predsjednica DND-a Sonja Kotur Lovreković koja im je podijelila volonterske knjižice, a gradonačelnik Loris Peršurić simbolične poklone koje je pripremila koordinatorica kampa Snježana Lehman.

Uz mlade bilo je i odraslih volontera, njih 12 koji su pomagali na feštama, kroz radionice prenosili djeci vještine i znanja, pratili ih na izlete i ukupno odradili 122 sata. DND Poreč ponosan je na svoje volontere i zahvalan na njihovu trudu. Iz DND-a su istaknuli da Grad Poreč pomaže realizaciju Zabavne ljetne baze pokrivanjem dijela troškova obroka za djecu u iznosu od 47.000 kuna. Na ovoj fešti zatvaranja bilo je važno pokazati novom gradonačelniku Peršuriću rezultate projekta u koji je uložen i dio javnog novca.

- Ovo je bio prvi gradonačelnik koji se odazvao pozivu na feštu, a pred okupljenim je voditeljima, volonterima, roditeljima i djecom obećao nastavak gradske podrške kampu DND-a, poručili su iz ove vrlo aktivne porečke udruge koja već dugi niz godina brine o slobodnom vremenu djece i mladih. (T. KOCIJANČIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter