Dječji karneval: Mickey Mouse preuzeo ključeve grada


Štumfovi, strašila, pužići, anđeli i rokeri samo su dio maškaranih dječjih skupina koje su se danas okupile u Areni na 15. po redu dječjem karnevalu u organizaciji Društva Naša djeca. Na njemu je ove godine, kako nam veli Ileana Zahtila Blašković,

tajnica pulskog DND-a, nastupilo čak 45 skupina s više od 1.100 mališana iz gradskih i privatnih dječjih vrtića, osnovnih škola kao i vrtića iz Banjola, Loborike i Štinjana.

Vesele maškare svojom su pjesmom i plesom rastjerale kišne kapi koje su im cijelo prijepodne prijetile te se s puno ponosa i veselja predstavljale na pozornici. Njome su tako prodefilirali i Mišići, odnosno Topolini e Minnie iz Osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" - najbrojnija maškarana skupina od čak 140 djece, zatim Ledana šuma iz Štinjana kojima je inspiracija za masku bio zaleđeni Gorski kotar, zatvorenici iz škole Šijana sa svojim čuvaricama, mali Kinezi i mnogi drugi.

Dječje su maske bile doista maštovite i osmišljene do zadnjih detalja, a posebno je pohvalno što su mnoge bile napravljene od recikliranih i prirodnih materijala. Tako su, primjerice, Neobični morski čistači iz Dječjeg vrtića Maslačak, kako su nam rekli, počistili "cijelo more", skupili smeće - vreće i plastične boce - te njima ukrasili kostime. Za to im je, naveli su, trebalo jako, jako dugo. Pohvaliti treba i sve ostale grupne maske - pingvine, zlatne ribice, ježiće, vesele liječnike, crveni double-decker, leptiriće, pčelice, anđele, čarobnjake, licitare, zastave Europske unije, mladence, legiće, čarobnjake…

Nakon defilea maleni je Mickey Mouse u ima maškara preuzeo ključeve grada Pule od gradonačelnika Borisa Miletića.

- Primi ove ključeve i vodi ovaj grad bolje nego što ga ja vodim, poručio mu je gradonačelnik čestitavši djeci, odgojiteljima i roditeljima na trudu oko maski.

Recimo i to da su male maškare i njihove odgojiteljice zabavljale pulske mažoretkinje, maskirani bubnjari Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova te animatori udruga Čarobni šešir i Birikina, a gladne je maškare fritulama i krofnama nahranila Brionka.  Zanimljivost je da se ovaj karneval snimao te se mogao pratiti uživo na internetu, a u sklopu karnevala snimao se i gradski spot "Happy" na pjesmu Pharrella Williamsa, po uzoru na druge svjetske metropole. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter