Dječji dan: Pepeljuga Lara izabrala pulski Forum

Doris Pinčić u ulozi Pepeljuge na pulskom Forumu (M. ANGELINI)
Doris Pinčić u ulozi Pepeljuge na pulskom Forumu (M. ANGELINI)

Jutros je pulski Forum pretvoren je u grad iz bajke. Princ i Pepeljuga počeli su voditi program, bio je tu i gradonačelnik Boris Miletić u jednom posve novom bajkovitom ruhu, kada su odjednom vlast htjeli preuzeti zlikovci iz svijeta bajki. No, kako to u bajkama biva, nakon niza peripetija sve završava dobro i svi su živjeli dugo i sretno, zadovoljni i složni.

Performans je to Teatra Naranča održan za djecu iz pulskih vrtića, a potom i za školarce, a posebna gošća došla je ravno iz "Larinog izbora". Naime, Pepeljuga je bila popularna glumica Doris Pinčić.

Šareni igrokaz-performans osmišljen je poput kolaža iz svih Narančinih predstava, a u režiji Luke Juričića glumili su Ugo Korani, Lino Brozić, Franjo Tončinić, Teodor Tiani, Elena Orlić i članovi Dramskog studija Teatra Naranča.

Djeci se, sudeći po aplauzima, kolaž svidio, a i odraslima je bilo drago vidjeti svoju televizijsku miljenicu u Puli.

Programi za djecu nastavljeni su i u MMC-u Luka, gdje je predstavljen projekt Dijete u galeriji. Kako je rekla predsjednica HDLU-a Istre Dorina Vlakančić, glavni cilj projekta je približiti djela suvremene likovne prakse djeci i potaknuti spontani odlazak roditelja i djece u galerije. Dosad je sudjelovalo tristotinjak djece te umjetnici Korana Lukić Šuran, Pino Ivančić, Iva Fonović, Robert Pauletta, Davor Kliman, Andi Pekica, Fulvio Juričić i Denis Krašković. (V. BEGIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter