Djecji dan na Forumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu obilježavanja Dana grada Pule u cetvrtak je održan Djecji dan. Zapoceo je jutarnjim aktivnostima na Forumu i to za djecu vrtickog uzrasta, a potom i za ucenike nižih razreda osnovnih škola.

Programu u sklopu Djecjeg dana odazvalo se oko 400 djece iz svih pulskih vrtica i ucenika nižih razreda osnovnih škola koji su jutro proveli uživajuci u danu posvecenom samo njima. Forum je tako više sati odjekivao djecjom cikom, smijehom, trkom, igrama,...

Ugodan njihov dan i svako dobro okupljenoj djeci poželio je i gradonacelnik Boris Miletic koji je u pratnji procelnika za društvene djelatnosti Erika Lukšica i njegove pomocnice Elene Puh Belci s mališanima proveo veci dio jutra.

Za dobru zabavu i animaciju u kojoj se ponešto moglo i nauciti, pobrinuo se Teatar naranca ciji su clanovi pažnju mališana uspješno privukli gotovo do samog kraja programa. Djeca su sa zanimanjem i oduševljenjem prihvatila sve igre i predstave koje su im namijenili pa veselju i pljeskanju nije bilo kraja.

Program je poceo plesom i igrom podno Augustovog hrama, a nastavljen je predstavom o Crvenkapici te madionicarskim trikovima koje su djeca sa zanimanjem pratila, ispitivala te aktivno sudjelovala. I nakon programa igra najmladih Puljana nastavila se na središnjem gradskom trgu pod budnim okom odgajateljica i uciteljica.

Dio programa u sklopu Djecjeg dana održao se i na pulskoj tržnici. Oko nedavno posadenog stabla magnolije, koje su najmladi nedavno poklonili gradu Puli, ponovno su se okupila djeca privatnih vrtica i došla pozdraviti svoje stablo magnolije. (N. SOFTIC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter