Dječjem žiriju najbolji dugometražni film "Heidi"

Brojna dječja publika
Brojna dječja publika

Krajem minulog tjedna privedena je kraju druga "Pulica u kaputu", dani dječjeg filma, u organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival. U pet dana prikazana su 22 filma, ispričano je pet priča za laku noć, odigrane su dvije predstave, priređena je jedna izložba, a program je pratilo sveukupno više od 3.700 gledatelja. Brojke su to koje su uz veselu i živahnu atmosferu obilježile ovogodišnju Pulicu.

Živahna atmosfera

Djeca su u jutarnjim satima ovaj program pratila u pratnji svojih odgojiteljica iz vrtića, odnosno učitelja i profesora, a poslijepodne i navečer zajedno sa svojim roditeljima i ostalim članovima obitelji.

Osobita je pozornost posvećena brojnim nagrađenim i pomno selektiranim animiranim i igranim filmskim naslovima, a cjelokupna priča ovogodišnje Pulice bila je zaokružena mnoštvom dodatnih sadržaja između kojih svakako treba spomenuti i vesele animatore koji su upriličili najpopularnije dječje likove i na taj način animirali najmlađe.

Uz sve sadržaje, važnu ulogu u ovogodišnjoj Pulici imao je i sedmeročlani dječji žiri (Matej Uka 11, Gregor Flego 14, Kajan Bulić 14, Karla Petrović 11, David Trstenjak 12, Antonio Šarić 12 i Martina Černjul 11) koji je za najbolji dugometražni film proglasio njemačko-švicarsku obiteljsku dramu "Heidi", redatelja Alaina Gsponera, dok je kao najbolji kratkometražni ocijenjen njemački animirani film "Tigar", redatelja Kariema Saleha. Publika je najveći broj glasova dala dugometražnom finskom filmu "Enina i Anina zima", redateljice Saare Cantell, te kratkometražnom njemačkom animiranom filmu "Vuk", redateljice Julie Ocker.

Vrlo je živahno bilo i na predstavama izuzetno aktivnog Teatra Naranča, a upriličene su "Cvilidreta" i "Zlatokosa". Dok je "Cvilidreta" klasična lutkarska predstava, "Zlatokosa" donosi jedan posve drukčiji žanr - tu su lutke predstavljene bez paravana, zajedno s glumcima, i upravo se takav, drukčiji način poimanja lutaka iznimno svidio djeci.

Cvilidreta i Zlatokosa

Posebne zahvale na suradnji organizatori su uputili Monte Libriću, Teatru Naranči, Sa(n)jmu knjige u Istri, Viboru Juhasu, Zemlji zabave, OKUD-u Istre, Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula i pulskim vrtićima.

Kraj ovogodišnje Pulice u kaputu nije ujedno i kraj filmskim iznenađenjima ove godine, Kino Valli tijekom prosinca nudi mnoštvo filmskih hitova i nezavisnih filmova, dok su pripreme za Prosinac u Puli, s naglaskom na programe za one najmlađe, u punom jeku. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter