Dječjem domu "Ruža Petrović" donirana tri kauča


Dječjem domu Ruža Petrović donirana su tri kauča. Svečanost primopredaje obavljena je danas, a prisustvovali su joj, uz ravnateljicu Davorku Belošević, organizatori humanitarne akcije - delegacija pulskog Cargo kluba.

- Akcija je pokrenuta prije tri tjedna, a usmjerena je na potrebite. Ovu smo namijenili Domu "Ruža Petrović", i to za potrebe druženja u zajedničkim prostorijama, rekla je Ana Šolaja iz Cargo kluba, napomenuvši da štićenike Doma čeka još jedno iznenađenje, a to su poklon-paketi koje će im donirati idući tjedan.

Humanitarna akcija je osmišljena tako da gosti Cargo kluba svakog petka, kupnjom određenog pića, doniraju sredstva za potrebe akcije. U tri tjedna je tako prikupljeno pet tisuća kuna, iznos za koji su kupljena tri kauča koja su već smještena u Dom, u zajedničkim prostorijama. Akcija se nastavlja, tako da već sutra u Cargo klubu počinje prikupljanje za idući donaciju koja će najvjerojatnije biti usmjerena pulskoj Općoj bolnici ili nekoj organizaciji koja brine o potrebitima.

- Jako smo zahvalni na donaciji, svakako ćemo je dobro iskoristiti. Pomoći će nam u unaprjeđenju kvalitete boravka i kvalitete života u Domu, rekla je Belošević te dodala da će se djeca zasigurno obradovati donaciji budući da dobar dio vremena provode u zajedničkim prostorijama. Kaže da su ovakve donacije itekako korisne, budući da se radi o "potrošnoj" robi koja se, s obzirom na broj djece koja ih koristi, vrlo brzo pohaba, a njihov financijski plan ne pokriva i nije uvijek dostatan za kupnju.

U Domu "Ruža Petrović" trenutno je smješteno 41 dijete, u dobi od sedam do 21 godine. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter