Dječje ljetno carstvo na Fratarskom

Na Fratarskom je ljetni kamp svake godine sve traženiji
Na Fratarskom je ljetni kamp svake godine sve traženiji

"Super mi je na Fratarskom, kupam se, uživam s prijateljima, a usput nešto naučim. Na primjer, naučila sam otvoriti oči pod vodom i skakati 'na iglu'", ispričala nam je Tara Buić, polaznica Dječjeg ljetnog sportskog kampa "Fratarski 2013.".

Radi se o već tradicionalnom dječjem kampu koji organizira Savez sportova Grada Pule u suradnji s RSD-om Uljanik, u kojem mališani u dobi od pet do 12 godina uživaju i uče razne vještine. U vrijeme našeg dolaska u tijeku je bio drugi turnus u kojem je ukupno 41 dijete i upravo su se spremali na igranje mini vaterpola.

- I ja sam naučila gledati pod vodom, sad se više ne zabijam u trenerove noge. Naučila sam i skakati na "bombu", a upoznala sam i puno novih prijatelja, dodala je Tarina prijateljica iz kampa Antonela Škatar, upoznajući nas s još tri svoje prijateljice - Aneom Carić, Larom Nikolić i Anteom Banić.

Sve su 10-godišnjakinje, poznaju se iz škole, a ovdje su učvrstile prijateljstvo te naučile ponešto o vaterpolu, veslanju, ronjenju i jedrenju.

Upravo je to jedan od osnovnih ciljeva kampa, u koji se iz godine u godinu prijavljuje sve više mališana.

- U prvom turnusu bilo je 47 djece i svi su oni ovdje ponešto naučili. O njima se svakodnevno brine pet voditelja, Ljiljana Tončinić, Maja Leskovšek, Luka Krivičić i Smiljan Skoko i ja kao voditelj kampa, veli nam Branko Uležić. Dodao je da su im se u prvom turnusu pridružile i četiri studentice s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koje su na Fratarskom odradile ljetnu pedagošku praksu. (piše N. SOFTIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter