Dječje bolesti su i dalje prisutne

ZAJEDNIŠTVO MOŽE NADOKNADITI SVE - Vanja Iveša i Boško Bošković (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
ZAJEDNIŠTVO MOŽE NADOKNADITI SVE - Vanja Iveša i Boško Bošković (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Jutarnji trening, analiza utakmice s Olimpijom, ručak te potom spremanje stvari i ulazak u autobus koji ih je odveo put "Drosine". Tako je izgledao jučerašnji radni dan nogometaša Istre 1961 kojim su zaključili osmodnevni boravak u Umagu, gdje su odrađene završne pripreme pred nastavak sezone. Po dolasku u Pulu, trener Andrej Panadić svojim je igračima dao 48 sati slobodno i novi sastanak zakazao za utorak u 15 sati, kad će krenuti sa stavljanjem završne glazure na "zeleno-žutu" tortu ne bi li ona bila što je moguće manje jestiva za sve pulske protivnike tijekom proljeća, počevši od Osijeka s kojim će u subotu odmjeriti snagu.

Umaška avantura ocijenjena je kao dobra, a razlog zašto je ne bismo mogli nazvati odličnom leži prvenstveno u utakmicama, odnosno činjenici da je umjesto planirane tri pulski prvoligaš odradio samo dvije, od kojih je jednoj u "pet do podne" promijenjen datum odigravanja čime je trener Andrej Panadić bio primoran u posljednji čas "pretumbavati" plan rada.

- Sigurno da nas je to malo poremetilo - složio se i Vanja Iveša, golman Istre 1961 i njen najiskusniji član. - Ne bih htio biti dosadan pa da ispadne kako uvijek ponavljam jedno te isto, ali kad se netko pita zašto se nama uvijek događaju takve stvari, a nekom drugom klubu nikad, to sigurno ima i svoje uzroke. Oni leže u pristupu od strane kluba, tako barem razmišljamo mi igrači između sebe, jer da bi se on podigao na jednu višu razinu, treba unutar kluba postojati određeni stav uz koji bi se ozbiljnije okrenulo nekim stvarima i njihovom rješavanju. Mi igrači ćemo prihvatiti neke propuste i nećemo ih previše poticati jer želimo gledati prema budućnosti, ali kao što mi moramo ispravljati svoje nedostatke, to se isto odnosi i na klub. Jedino ćemo tako, zajedničkim snagama, moći krenuti prema naprijed. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter