Dječje bolesti nas i dalje skupo koštaju

ZELENO-ŽUTIMA NEDOSTAJE ČVRSTINE - Šime Gržan i Memolla Hysen (N. VILIĆ / CROPIX)
ZELENO-ŽUTIMA NEDOSTAJE ČVRSTINE - Šime Gržan i Memolla Hysen (N. VILIĆ / CROPIX)

Kad je svojedobno, početkom 2001. godine, Goran Ivanišević poražen u prvom kolu kvalifikacija Australian Opena od anonimnog Čeha Petra Luxe, sam je sebe kaznio na način da je odmah sjeo na avion i priuštio si novo višesatno putovanje u trenutku dok još nije uspio niti doći k sebi od leta kojim je stigao u "down under". Bio je to pomalo mazohistički potez, no Ivanišević je uvijek bio takav, samokritičan do boli...

Sličnu su kaznu zaradili nogometaši Istre 1961 za blijedu predstavu koju su pružili na Poljudu, ali u njihovom slučaju glavni pobornik takvog scenarija nije bio nitko iz redova igrača, stručnog stožera ili Uprave već - orkanska bura. Vremenske prilike natjerale su vozača da se s glavne spusti na "staru" cestu što je put od Splita do Pule rastegnuo na više od osam sati te je sunce već bilo poprilično visoko kad je autobus sa zeleno-žutom ekspedicijom stigao na "Drosinu". Ostatak ponedjeljka proveli su igrači odmarajući se da bi jučer, s još svježim splitskim ranama, popodnevnim treningom krenuli u "akciju Slaven Belupo".

- Držali smo se trenerovih zamisli, igrali smo kako nas je on posložio i mislim da smo dobro izgledali sve do te gluposti u četrdeset i nekoj minuti - osvrnuo se "zeleno-žuti" ofenzivac Šime Gržan na nedjeljni poljudski ogled. - Jedine dvije stvari na koje nam je trener posebno ukazivao bili su domaći prekidi i oprez da ne napravimo neki nesmotreni penal, insistirao je da na to moramo pripaziti, ali nije pomoglo. Usprkos svim upozorenjima, pošlo nam je za rukom da napravimo jedinu stvar koju nismo smjeli napraviti i poslije je sve krenulo nizbrdo. Mislim da smo i na utakmici protiv Lokomotive i prvi dio ove protiv Hajduka dobro odgovorili zahtjevima novog trenera, ali još uvijek nismo uspjeli iz igre izbaciti te naše dječje bolesti koje nas znaju skupo koštati. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter