Dječja knjižnica na otvorenom sutra u Roču


BookPark, projekt Narodne knjižnice Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" iz Buzeta, koji se tradicionalno održava tijekom travnja, svibnja i lipnja, pri kraju je svoga ovogodišnjeg proljetnog puta jer su mu od devet preostale još samo tri stanice, u Roču, Vrhu i buzetskom naselju Franečići. Pričaonica na dječjem igralištu u Roču održava se sutra od 17 sati, na igralištu u Vrhu su 6. lipnja u 18 sati, a u Franečićima 13. lipnja također u 18 sati.

Ničeg se ne boje

U svom devetom izdanju Bookpark je potvrdio da je omiljena proljetna manifestacija najmlađih stanovnika buzetskog područja kojima knjige svakog proljeća iznova dolaze doslovce pred kućna vrata, na njima najbliže igralište.

- Ni oblaci, ni nestabilne vremenske prilike nisu nas spriječili da čarobni kovčeg prepun knjiga sredinom travnja krene na svoje tradicionalno proljetno putovanje po buzetskim parkovima i dječjim igralištima, a ove su godine tema bili zmajevi. Pričali smo priče o zmajevima, razgovarali o njima i o dječjim strahovima i zaključili da se buzetski mališani ničega ne boje, izjavila je knjižničarka Dijana Kolaković.

Mnoga djeca ne mogu prisustvovati programima koje tijekom godine organizira Narodna knjižnica, od kreativnih radionica, igraonica, predavanja do pričanja priča jer žive u udaljenijim okolnim naseljima ili su premali da sami dolaze u knjižnicu, a roditelji ih ne mogu dovesti. Stoga je i pokrenut projekt BookPark - knjižnica na otvorenom tako da se djeci svakog proljeća iznova pruža knjižnični ugođaj na dječjim igralištima u njihovom susjedstvu, gotovo u svakom kutku Buzeštine.

Čarobni kovčeg

U BookParku djeci su ponuđene igre, čitanje priča, a s knjižnicom putuje i "čarobni kovčeg" prepun slikovnica. Sašiven je i ogroman šareni prekrivač da bi djeca mogla čitati i na livadi, pa i ležeći. Nakon pričaonice slijedi kreativna radionica. Prošlogodišnji BookPark djecu je na čarobnom šarenom prekrivaču "u 57 dana odveo na put oko svijeta". (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter