Djeci vratititi djetinjstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 650 plesaca s cak šezdeset i cetiri nastupa nastupilo je na cetrnaestom Plesnom susretu Istre, koji se, kao i inace, održao u velikoj dvorani Spomen doma.

Plesne skupine iz Pule, Umaga, Novigrada, Poreca, Rovinja, Buzeta, Vodnjana, Buja, Pazina, Fažane, Oprtlja, Tara, Galižane, Livada, Svetog Petra u Šumi i Bala, dakle iz citave Istre, bile su podijeljene u cetiri dobne te dodatno u još dvije potkategorije ovisno o tome radi li se o školskim ili studijskim plesnim skupinama.



Ono što u ovom inace vrlo kvalitetnom susretu više smeta od posvemašnjih engleskih naziva plesnih skupina jesu neukusni, za njihovu dob neprimjereni, gotovo eroticni nastupi, pojedinih prvenstveno djecjih (ali i srednjoškolskih) plesnih skupina.



Opazila je to troclana prosudbena komisija (u sastavu Ida Jankovic, Desanka Virant i Vesna Mimica), pa je tako plesna pedagoginja i koreografkinja Virant komentiravši za naš list ovogodišnje nastupe, koji su po njenoj ocjeni u odnosu na lanjske slabije uvježbani i nemaštovitiji, apelirala na pojedine voditeljice da «vrate djeci djetinjstvo». Tome se pozivu u ime organizatora, ovdašnjeg Puckog otvorenog ucilišta, pridružila voditeljica kulturnih djelatnosti Mirna Milanovic.

Susret koji je zapoceo u rano poslijepodne okoncan je sat prije ponoci dodjelom priznanja najboljim plesacima.


Podijeli: Facebook Twiter