Djecak poletio balonom i nestao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šestogodišnji Falcon Heene poletio je iz svog dvorišta Fort Collinsu u balonu kucne radinosti. Nakon tri sata balon se spustio, no djecaku nema ni traga. Balon punjen helijem, nalik na svemirsku letjelicu prizemljio je u cetvrtak poslije podne po lokalnom vremenu u polje sjeverozapadno od zracne luke u Denveru, nakon gotovo trosatnog leta iznad americke savezne države Colorado.



U letjelici, koja se vinula u zrak iz dvorišta obitelji Heene u Fort Collinsu, nije pronaden šestgodišnji Falcon Heene, iako je izvještavano da je njom pletio. Falcon je proglašen nestalim i u tijeku je intenzivna potraga za njim. Strahuje se da je ispao iz košare balona nedugo nakon polijetanja.

Obitelj i policija tvrde ad je djecak u cetvrtak ujutro ušao u letjelicu koja se nalazila u dvorištu obiteljske kuce te potom poletio. Djecaka je vidio i njegov stariji brat. Inace, letjelica koju je izradio Falconov otac uopce nije namijenjena za prijevoz ljudi, a odvojak u koji je ušao Falcon je vrlo mali i nije dobro pricvršcen.


Podijeli: Facebook Twiter