Dječak koji je stradao u Jadreškima stabilno

Makadamska cesta pokraj stambenih zgrada u Jadreškima na kojoj je stradao dječak (Dejan ŠTIFANIĆ)
Makadamska cesta pokraj stambenih zgrada u Jadreškima na kojoj je stradao dječak (Dejan ŠTIFANIĆ)

Šestogodišnji dječak iz mjesta Jadreški koji je teško stradao u nedjelju poslijepodne na makadamskom putu u blizini zgrade u kojoj živi hospitaliziran je u Dječjoj bolnici na riječkoj Kantridi, a njegovo je stanje stabilno.

Dječak je stradao u nedjelju oko 17 sati kada je s parkirališta po kojem se, bez nadzora roditelja, vozio biciklom krenuo na makadamski put. Po svemu sudeći, maleni je biciklist izletio pred Opel kojim je makadamskim putem upravljao 43-godišnjak s područja Jadreški te je auto prednjim dijelom udario u bočni dio bicikla, a mališan pao na tlo. Nakon što mu je ekipa Hitne pružila pomoć na mjestu stradavanja, dječak je bio prevezen u pulsku Opću bolnicu i smješten na odjelu anestezije i reanimacije, ali je ubrzo odvezen na Kantridu.

Prema riječima jednog mještana, u novijem dijelu, ali i drugdje po Jadreškima nije neuobičajeno da se djeca sama igraju na parkiralištima i drugim površinama bez prisutnosti roditelja. No, upozorio je da Jadreški više nisu mirno selo kojim tek ponekad prođe neki automobil pa bi svi trebali malo više pripaziti. Tome u prilog govori i činjenica da je osim šestogodišnjaka jedanaest dana ranije u istoj ulici, doduše lakše, stradao i njegov četverogodišnji brat na kojega je Peugeotom naletjela 21-godišnja Puljanka. Policija će zbog te dvije nesreće mališana prijaviti njihovu 26-godišnju majku jer ih nije nadzirala.

Stanar ulice u kojoj su se dogodile ove nesreće kazao je da su mještani uglavnom navikli sporije voziti ovim dijelom naselja u kojem je u proteklih nekoliko godina izgrađeno pet stambenih zgrada između kojih se nalaze parkirališta.

- Cesta kojom se dolazi do zgrada tek je dijelom asfaltirana, a onda prelazi u makadamski put i nije baš prometna. Četverogodišnji je dječak potkraj rujna stradao prelazeći asfaltirani dio ceste, a njegov brat je u nedjelju s biciklom imao nesreću 20-ak metara dalje, na makadamu, pokazao nam je mještanin Jadreški, koji apelira i na roditelje i na vozače da malo više pripaze na djecu. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter