Djecaci u subotu u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu se u Pulu nakon nekoliko godina vraca splitski hip-hop bend Djecaci koji ce nastupiti na terasi kluba Uljanik od 21 sat.

Zadnji, drugi album "Istina" najpopularniji je do sada, a prva naklada rasprodana je u dva dana. Na njemu se nalaze hitovi "Dalmacija" i "Lovrinac", no u diskografiji Djecaka nalaze se i pjesme kao što su "Punjene paprike" ili "Narodna", za koje vjerujemo da ih publika pozna.

Debitantski album "Drama" osvojio je Zlatnu kooglu za album godine i Indexi 09 - prvu nagradu za hip-hop album godine. Glavni trio benda cine Vojko Vrucina, koji repa i radi glazbu kao i Zondo te Ivo Sivo, koji repa.

Album "Istina" najviše ih je do sada izbacio u fokus javnosti, njihovi se spotovi cesto vrte na CMC-u i HTV-u.

- Je, definitivno je tako. Prešli smo u vecu izdavacku kucu, naucili smo neke stvari što se tice glazbene industrije, a i mi smo stariji, iskusniji, više se trudimo oko marketinga i promidžbe pjesama.

Volio bih vjerovati da su te stvari kvalitetnije, a razlog je taj što radimo sve bolje i bolje pjesme, to je razlog tom komercijalnom uspjehu i povecanju broja publike, ali definitivno to ima i veze s tim što se više trudimo oko promocije i to, zadovoljno nam prica Ivo.

Pitamo jesu li zbog prelaska u veliku izdavacku kucu morali raditi kompromise u kreiranju pjesama za novi album. "Ne, ne, ne", odlucno uzvraca Ivo. (M. RADIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter