"Djeca tranzicije" - film nakon kojega se dugo razgovara

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

"Djeca tranzicije" - film nakon kojega se dugo razgovara PULA Konferencija za novinare ekipa filme "Djeca tranzicije" održana je u četvrtak na festivalskom otoku. Kako je rekao moderator Boško Picula, filmu je prethodio dugi i promišljeni postupak, a režiser Matija Vukšić kazao je da ono što prikazuje film nije Hrvatska u prosjeku, a tema je kako izgleda sretno djetinjstvo i zdravo odrastanje, odnosno jesu li mogući u društvu koje još nije zakoračilo u vlastitu zrelost.

Davida su pronašli u medijima, slučaj Marte sa stranica crne kronike, a priče su uglavnom iz Hrvatskog zagorja. - Nisam želio previše pametovati u tom filmu, djeca nisu samo žrtve, mogu biti i agresori, a sami po sebi nisu nasilnici, to je vrlo složeno za objasniti, no vidim da je publika to prihvatila. Nakon toga filma se dugo razgovara, to je takva vrsta ostvarenja, kazao je redatelj Vukšić.

Film je do sada nagrađen na Motovun Film festivalu 2014. i Sarajevo Film Festivalu također prošle godine, kao i na beogradskom festivalu kratkog filma ove godine.( V. B. ) 


Podijeli: Facebook Twiter