Djeca pripremala filmove

Sa Svjetskog kongresa Liberala
Sa Svjetskog kongresa Liberala

U sklopu ovogodišnjeg, devetnaestog po redu izdanja festivala Media Mediterranea održane su i dvije radionice za djecu u petak navečer u Titovom parku.

Ekipa iz FabLaba Hrvatska održala je radionicu naziva "FabLabbing: od 2D digitalizacije do 3D ispisa" u kojoj su se djeca upoznala s osnovama 2D digitalizacije te 3D ispisa. Polaznici su izradili svoj crtež ili kolaž kojeg su potom prenijeli kao otisak na tkaninu, a najbolji su radovi dobili i predmet izrađen na 3D printeru.

Sekcija Djeca i Arhitektura Društva arhitekata Istre održala je radionicu naziva "DiA: romantični scenariji" u kojoj su polaznici izradili nekoliko okvira za priču (kutija) u kojima su od gline modelirali scenografiju za prizore ljubavne igre. Sve je to snimano i montirano u GIF formatu, a u tome su im pomogle Maja Prokl i Ingrid Španić uz tehničku podršku Pulske filmske tvornice. 

Interes djece bio je vrlo velik, i svi oni jedva čekaju da vide kako će sve to ispasti.

U ovim radionicama pod vodstvom Daniele Škandul surađivale su Danijela Perčić Tičić, Marta Bognar, Marina Giachin Paoletić, Valentina Kaić, kao i Helga Goran, djeca su osmišljavala priče te sama od gline izrađivala scenografiju uz puno entuzijazma i dobre volje.

- Bilo je jako lijepo i zanimljivo, radili smo pravi film, jedva čekam da vidim, kazao je Nikola, jedan od polaznika radionice.

Recimo i da je na Media Mediterranei bila jako bogata gastro-ponuda solidarne eko-tržnice, a na meniju bili su, između ostalog, namaz od cikle i bundeve, palenta s ružmarinom, aromatizirana voda s ružmarinom i limunom, ili pak kupinama i mentom, čaj od aronije s limunom, skuta s marmeladom od dinje, kuglice od smokve i rogača i druge delicije koje su posjetitelji s velikim zanimanjem htjeli okusiti. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter