Djeca peticijom traže igralište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djeca iz labinskog naselja Starci ovih su dana pokrenula peticiju za izgradnju malonogometnog ili djecjeg igrališta u svom kvartu, a dosad su prikupili 160 potpisa susjeda. Na stablima i banderama u ulicama naselja zalijepili su plakate s izvacima iz Glasa Istre o tome da ovaj pomalo izdvojeni kvart, unatoc posljednjih godina sve brojnijoj djeci, nema nijedno «kampo».

- Gospodin gradonacelnik rekao je da ce se ove godine graditi igralište u Vinežu, iako ih je ondje vec tri. Gradu Labinu teško je izgraditi jedno igralište koje nije vece vrijednosti od 100 tisuca kuna, piše na plakatu.

- Starci ranije i nisu bili toliko izgradeni i naseljeni, ali danas je ovdje stvarno puno mladih. Moraju se igrati u Vinežu ili na Katurama pa su se, eto, sami organizirali i zatražili potporu starijih, ispricao nam je Andelko Malic. Inicijativu je, veli, pokrenuo njegov 14-godišnji sin Aleksandar s vršnjakom Andreom Pamicem i drugim prijateljima. Aleksandar kaže da ce roditelje ukljuciti u akciju tek kad s peticijom budu išli k gradonacelniku.



Jedna nam je gospoda, pak, uz uvjet da je ne imenujemo jer je, kako rece, «u vojski» s gradskom vlasti, otkrila da su neki dan u Starcima izbrojili 25 mališana mladih od pet godina.

- Sron hi more bit! Po racuni smo prva zona, a po tretmanu zadnja. Ali, bili su od Groda vonka, kad ti recen: gledali su ona bokon zemlji da bi tamo storili kampo. Rekla son da cu njin plotit marendu ko ga naprave! To ni gradevinsko zemljište, ma bi moglo bit ku je kemu zapelo za oko, tumaci ona.

Labinski gradonacelnik Tulio Demetlika je, pisali smo, objasnio da su ovogodišnjim proracunom predvidena sredstva za jedno djecje igralište koje ce se, prema zahtjevima mjesnih odbora, realizirati u Vinežu. Iz resornog gradskog odjela porucili su pak da u Starcima odreduju lokaciju za igralište, u cemu ih koce imovinskopravni odnosi, tj. nedostatak gradske površine, te da ce ove godine nastojati postaviti samo ljuljacku ili kakvo drugo igralo.


Podijeli: Facebook Twiter