Djeca iz "Vjeverica" produžila zimovanje u Delnicama

Mali Puljani na snijegu u Delnicama
Mali Puljani na snijegu u Delnicama

Premda okovana snijegom i ledom, djeca iz pulskog Dječjeg vrtića Vjeverica na svom su zimovanju protekli vikend u Delnicama uživala. Iako je planirano četverodnevno zimovanje produženo za jedan dan zbog nemogućnosti povratka, to nije omelo zimsku idilu, štoviše, kako su nam ispričali jučer za posjeta vrtiću, bila je to prava snježna avantura.

Pregršt novih doživljaja, situacija i aktivnosti, za djecu su bila zanimljiv izazov, doznajemo od ravnateljice Svetlane Cece Gotovina.

- Na četverodnevno zimovanje planirali smo ići još 23. siječnja, no taj smo odlazak zbog nedostatka snijega odgodili za tjedan kasnije - i onda smo ga imali, i previše. Snijeg, led i ledena kiša su nas okovali, no to nam nije umanjilo doživljaj. Štoviše, niti u jednom trenutku nije bilo straha.

Bilo nas je 40, od toga 25 djece i 15 odraslih. Tako je u grupi osim petero dječaka koji su bili isključivo na mojoj brizi, bilo sedam kompletnih obitelji. Briga je bila najveća za roditelje dječaka iz Pule koji su prateći situaciju u Gorskom kotaru putem medija, razumljivo strahovali, no mi zaista nismo imali nikakvih poteškoća, bili smo zaštićeni i na sigurnom.

Povratak je bio planiran u nedjelju, no s obzirom na nemogućnost prometovanja kroz Gorski Kotar, nakon ručka smo odlučili odgoditi ga za ponedjeljak, i dobro smo učinili. Taj dan više te razmještaj po sobama, budući da smo u nedjelju morali osloboditi osam soba, bila je nova radost za djecu, rekla nam je Gotovina.

Dodaje da je autobus bio okovan snijegom, tako da je vozaču u ponedjeljak trebalo više od tri sata ne bi li ga osposobio za vožnju. Struje nije bilo, kaže, tek nekoliko sati u nedjelju poslijepodne i djelomično tijekom noći, no za djecu je i to imalo svoje draži. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter