Djeca Istre pjevala Bogu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod geslom Sveceništvo - Dar covjecanstvu Djecji festival duhovne glazbe Iskrice na vodnjanskoj je placi proslavio 14. rodendan. U organizaciji vodnjanske osnovne jedinice Hrvatskog katolickog zbora Mi te pod visokim pokroviteljstvom porecko-pulske biskupije, Istarske županije i Grada Vodnjana, pred više stotina posjetitelja nastupilo je ukupno 16 zborova osnovnoškolskih i župnih zborova, a natjecali su se u kategoriji novih i poznatih skladbi na hrvatskom i talijanskom jeziku.



Prva nagrada za novu skladbu u izvedbi župe otišla je pazinskoj župi Sv. Nikole "Krijesnice" s pjesmom On nas sve voli koja je na festivalu osvojila najviše nagrada, pa tako joj je pripala i posebna nagrada za tekst i aranžman. Prvo mjesto za novu skladbu u izvedbi škole osvojio zbor Talijanske osnovne škole Buje "Angeli bianchi" pjesmom Le campane di Gesu. Prvo mjesto u kategoriji poznate skladbe u izvedbi župe osvojila je župa S. Blaža Vodnjan s pjesmom U ime Boga, dok je prvu nagradu za poznatu skladbu u izvedbi škole dobio veliki zbor OŠ Kaštanjer s pjesmom Younder come day. Posebna nagrada za glazbu pripala je zboru TOŠ Buje.

Prema odluci organizatora, ove je godine objavljen i natjecaj za literarni rad na temu "Sluga Božji Egidije Bulešic" kojim su mladi svojim radovima pokazali da je mladost lijepa kad nije opterecena ovisnostima jer je najveca sreca za covjeka ljubav. Na natjecaj je pristiglo 13 radova, a kao najbolji je ocijenjen literarni rad ucenice OŠ Fažana Martine Bencic "Sveto lice Egidija Bulešica". Drugi je bio rad ucenice TOŠ Vodnjan Alison Kapetanovic "Una lettera ad Egidio", a trece je mjesto pripalo ucenici OŠ Vodnjan Nicol Butkovic "Uzor mu je bio Krist".


Podijeli: Facebook Twiter