Djeca gledaju i kreiraju filmove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnoštvo je programa na ovogodišnjem Festivalu igranog filma posveceno djeci. Do 25. srpnja u Gradskoj knjižnici i citaonici održava se Pustolovni laboratorij profesora Baltazara. Kako nam je rekao Zvonimir Rumboldt, jedan od voditelja, ove godine radionicu pohada šezdesetak djece podijeljene u cetiri grupe.

- Teoretski dio laboratorija sadrži upoznavanje s osnovama filma i filmske umjetnosti, a prakticni je usredotocen na razne faze kreiranja filma: od razvoja ideje i scenarija, preko izrade scenografije i prikupljanja rekvizita do snimanja i montaže, veli Rumboldt koji napominje da ce se djecji uraci moci pogledati posljednjeg dana festivala, prije projekcije "Ledenog doba 3".

Sutra ce se u 21 sat na Portarati održati projekcija kratkih animiranih filmova nastalih prema djelima Ivane Brlic-Mažuranic, zajednickoga naslova "Price iz davnine".

U Istarskom narodnom kazalištu od ponedjeljka do subote se svakodnevno održavaju matineje za djecu. Sutra je na rasporedu "Sinji galeb", pustolovni film Branka Bauera iz 1953. godine. Uz to, oni koji nisu stigli u Areni pogledali Harryja Pottera mogu to uciniti sutra u INK-u u podne i 18 sati.

U cetvrtak je na rasporedu francuski obiteljski pustolovni film "Lisica i dijete", carobna prica o prijateljstvu izmedu djevojcice i lisice, a u petak japanska animirana fantazija "Price iz zemljomorja". Matineje završavaju u subotu projekcijom talijanskog filma "Crveno poput neba" inspiriranog istinitim doživljajem.

Na zatvaranju festivala u subotu u 22 sata bit ce prikazan film "Ledeno doba 3". Redatelji su Carlos Saldanha i Mike Thurmeier. Glasove protagonistima daju Edo Maajka, Ljubomir Kerekeš, Tarik Filipovic i Daria Knez Rukavina. Animirana je to pustolovna komedija s ljenivcem Sidom, mamutom Mannyjem, tigrom Diegom te vjevericom Scrat u tajanstvenom podzemnom svijetu.


Podijeli: Facebook Twiter