Djeca cipelarila mačića koji je oslijepio


Udruga za zaštitu životinja "Ruka šapi" primila je u petak poziv koji ih je šokirao. Blizu Osnovne škole Veruda nekolicina osnovnoškolaca šutirala je maleno mače dok ih je jedna djevojčica vičući molila da prestanu. Tužnu sudbinu ovog slatkog mačića sa slike promijenio je jedan gospodin koji je u prolazu čuo galamu te kada je shvatio što djeca rade, viknuo je, ona su se razbježala te ostavila izudaranu macu na cesti, doznajemo od predsjednice udruge Sanje Čubrilo.

- Nedugo nakon toga pojavili su se neki od roditelja te su prijetili gospodinu tužbom jer je vikao na njihovu djecu. Gospodin je kontaktirao nas kako bi pomogli oko zbrinjavanja i liječenja mace. Hitno je prevezena veterinaru gdje je ustanovljeno da ima potres mozga, ali i neprestano vrti i trese glavom, radi nekontrolirane i nekoordinirane pokrete, te je izgubila vid. Njezino liječenje ima neizvjestan ishod, vrijeme će pokazati hoće li se oporaviti, veli Čubrilo.

Iz udruge navode da razumiju da nisu svi ljubitelji životinja, ali ne mogu shvatiti zašto pojedinci imaju potrebu iživljavati se nad nemoćnima. Ovim putem pozivaju sve roditelje da educiraju svoju djecu, da ih nauče nekakvoj osnovnoj humanosti i empatiji, te ne odobravaju nasilno ponašanje čak niti nad "tamo nekom mačkom", jer danas je to bio mačić, a tko će sutra biti na redu? Žele samo da ih, ukoliko im životinje nisu drage, zaobiđu i ne maltretiraju.

Dodajmo i to da je video malene Xene na Facebook stranicama ove udruge do jučer pogledan više četiri i pol tisuće puta, a ispod posta ostavljeno je i više od stotinu komentara koji osuđuju ovaj grozni čin. Mačkica će do daljnjega jesti recovery Hill's Kitten paštetice kako bi joj imunitet ojačao, a ukoliko ih netko želi donirati može se javiti volonterki Udruge na broj 099-670-82-75. Financijska pomoć za podmirenje liječenja može se uplatiti na račun Udruge a naznakom "za Xenu": IBAN: HR3524840081105307250, SWIFT CODE: RZBHHR2X. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter