Djeca čestitala učiteljima njihov dan

Vedran Velenik, Lars Schmidt i Mirko Kliman (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Vedran Velenik, Lars Schmidt i Mirko Kliman (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Bajkovitim programom, spojem prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, od legendi do robotike 21. stoljeća, dočekali su osnovci kao domaćini ovogodišnje proslave Dana učitelja svoje goste, odgajatelje, učitelje i nastavnike Dječjeg vrtića "Grdelin", Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" i Srednje škole Buzet kojih ukupno ima čak sto i dvadesetak.

- Dragi naši odgajatelji, učitelji i nastavnici, nismo slučajno odabrali maštu, čaroliju i snove za obilježavanje vašeg dana. Nekad je rad s nama djecom toliko zahtjevan da je potrebna i nadljudska snaga, gotovo čarolija da bi rezultati vašeg rada bili vidljivi. U našem dječjem svijetu i nemoguće postaje moguće. U naše živote ulazite neprimjetno, a ostavljate najveću čaroliju - znanje! Veliko vam hvala, poručili su osnovci svojim gostima koje je dočekala ravnateljica Osnovne škole Jadranka Bartolić Muzica. Čestitajući Dan učitelja zahvalila se svima koji su na bilo koji način povezani s odgojem djece jer kako je rekla, samo zajedničkom suradnjom djeca se mogu odgojiti i pripremiti za budućnost.

Proslava Dana učitelja bila je prilika da gradonačelnik Siniša Žulić uruči prigodne poklone jubilarcima; za 20 godina rada Eleonori Kajin iz Dječjeg vrtića "Grdelin", Ireni Katarinčić i Emiliani Blažević Černeka iz Osnovne škole te Jasminki Miletić iz Srednje škole, za 30 godina rada Jasni Mik, Željki Marinković i Dolores Černeka iz Osnovne škole, a za 40 godina Mariji Pavletić iz Srednje škole Buzet.

Gradonačelnik je čestitao odgajateljima, učiteljima i nastavnicima njihov dan i zahvalio se buzetskoj školi, koja je ove godine nastavila tradiciju zajedničkog obilježavanja Dana učitelja.

- Izuzetno mi je drago što se već godinama ponosimo uspjesima naših učenika, djece koja pohađaju vrtić, osnovnu i srednju školu i koja u daljnjem školovanju ili na svojim radnim mjestima postižu zapažene rezultate. Buzet je zbog svega toga mjesto ugodno za život i zato želim zahvaliti svima koji su kroz svoj rad utkali znanje, dobrotu i vrijeme u obrazovanje mladih i siguran sam da će tako uspješni biti i u budućnosti, rekao je Žulić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)



Podijeli: Facebook Twiter