Djeca branitelja u Savudriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U djecjem odmaralištu "Vladimir Nazor" u Boroziji kod Savudrije pocelo je deveto izdanje Susreta djece hrvatskih branitelja, koje ce se odvijati do cetvrtka. Svecano ih je otvorio ministar obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivic pod cijim se pokroviteljstvom održava ova manifestacija, koju je organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

- Podržavajuci ove susrete odajemo dužnu pažnju djeci i roditeljima kojima dugujemo vjecnu zahvalnost što živimo u slobodnoj, nezavisnoj i demokratskoj Hrvatskoj. Branitelji su dio sebe ugradili u temelje hrvatske države i vi, djeco, na to budite ponosni. Od rezultata koje cete postici ovdje važnije je prijateljevanje i druženje s mladima iz cijele zemlje, rekao je ministar.

Inauguraciji su prisustvovali zamjenik umaškog gradonacelnika Veljko Ivancic, savjetnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Mirko Smoljic, gradonacelnik Delnica Marijan Pleše, niz predstavnika ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Saveza izvidaca Hrvatske. Potom je minutom šutnje odana pocast svim poginulim braniteljima.

Ovi se susreti drugu godinu zaredom održavaju u Boroziji. Na izlucnim natjecanjima, održanim od 22. do 28. lipnja u Slatini, Bilju, Delnicama i Kninu, sudjelovalo je više od tri tisuce ucenika iz svih županija, od kojih se u finale kvalificiralo njih 540. Medu njima je desetak djece iz Istarske županije.

Odmjeravat ce svoje snage u raznim disciplinama, poput nogometa, odbojke, granicara, stolnog nogometa, elektronickog pikada i playstationa, a sudjelovat ce i u radionicama - glazbenim, likovnim i onim za modeliranje.

Na otvorenju su organizatori istaknuli da su se trudili da mladi kroz putovanja, igru, pjesmu, sport i umjetnost spoznaju znacaj zajedništva i prijateljstva te su nastojali ojacati njihovu ljubav prema domovini upoznavanjem njenih ljepota, znamenitosti i jedinstvenosti. To blago djeca mogu dopunjavati stvaralaštvom svojih ruku, uma i vještina i cuvati ga za daljnje generacije.


Podijeli: Facebook Twiter