Dizalica na Valkanama beskorisno strši

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pompozne najave o skorom pocetku rada prve bungee jumping dizalice u Puli nisu se obistinile. Prvi skokovi, kako je svojevremeno najavio predsjednik udruge Prijatelji Valkana Dragan Filipovic, na ciju je inicijativu dopremljena dizalica, trebali su se dogoditi još pocetkom srpnja, no zasad nema ni naznaka o njima u skorašnje vrijeme.

Iako je još pocetkom srpnja stigla na kupalište Valkane, dizalica je tek nedavno dovucena na vrh velikog mola. I tu je sve stalo. Grdosija visoka 34 metra ondje je sada bez zaštitne ograde, a oko nje se nesmetano vrzmaju kupaci, ponajviše djeca. Zbog cega se s nje ne skace te zašto dizalica nije zašticena da se na nju nitko ne bi mogao popeti, pokušali smo doznati od Filipovica, no on nas je uputio na koncesionara Enesa Ibrahimovica.

Medutim, Ibrahimovic nam se u posljednja dva dana nije javio stoga zasad ostaje nepoznanica hoce li i kada dizalica proraditi ili pak biti odnesena. Neslužbeno medutim doznajemo da još uvijek nisu pribavljene sve potrebne dozvole te stoga nisu odobreni skokovi.

Kupaci koje smo ondje zatekli vele nam da nisu zadovoljni ovakvim razvojem situacije na Valkanama jer dizalica bespotrebno strši s mola, zauzima prostor, a potencijalno je i opasna.

- Ne dozvoljavam djetetu da ide na mol jer nisam sigurna koliko je sigurno kretati se oko nje, rekla nam je Puljanka koja na Valkane cesto dolazi s djecom. Tamošnji kupaci spekuliraju da organizatori nemaju dozvolu za bungee jumping. Takoder, cini im se da svaki koncesionar vodi svoju politiku, pa kupalište u konacnici izgleda neuredno i zapušteno. (N. SOFTIC; snimio M. ANGELINI)

Grad u kupalište uložio 300 tisuca kuna
Prema podacima iz Grada Pule koje smo zatražili pocetkom srpnja, proizlazi da su za ovogodišnje uredenje kupališta ukupno planirali potrošiti 411.836 kuna, no utrošeno je oko 300 tisuca. Sanirana je glava pomocnog mola kod plivališta Balena što je koštalo 150 tisuca kuna, za 118,5 tisuca kuna ocišceno je i uklonjeno suho i opasno granje te nasipavanje oko igrala. Za 1.800 kuna su zamijenjene klupe, za 5.400 kuna obavljena je montaža tuševa i špina, a za 67.200 kuna uredeno je igralište za odbojku na pijesku.


Podijeli: Facebook Twiter