Dizajneri nose crno, a modeli im vrište od boja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugi ovojesenski tjedan mode, što se od petka 14. rujna, održava u Londonu potvrdio je smjernice što su ih za proljeće i ljeto 2013. godine dali dizajneri u New Yorku.

Nosit će se, kao što je za ta godišnja doba uobičajeno, šarena i lepršava odjeća. I dok njihove kreacije pršte od boja modni dizajneri boje na sebi baš i ne vole, a rijetki su oni koji za izlazak pred publiku na kraju revije odjenu neku od svojih kreacija.

Izuzetak je Vivienne Westwood koja je pojavivši se na nedjeljnom showu pokupila ovacije publike i zasjenila sve ono što su prije nje predstavile manekenke. Odjevena u majicu s printom "Climate Revolution" i kratke hlačice iz svoje kolekcije, sa šeširom na glavi i naslikanim krugom oko jednog oka, Westwood je još jednom dokazala kako voli ono što radi i voli odijevati ono što sama kreira.

S njom se može usporediti samo jednako otkačena Betsey Johnson, koja je ne Njujorškom tjednu mode proslavila sedamdeseti rođendan. I ona poput Westwood najčešće nosi svoje modele.

U kreaciji iz kolekcije za proljeće 2013. na londonskom tjednu mode pojavila se i Emma Hill, kreativna direktorica modne kuće Mulberry. Tim potezom pokazala je kako i "obične" žene mogu dobro izgledati u odjeći koju ona potpisuje. Isto misli i Holly Fulton, koja je za pozdrav publici odjenula jednu od neobičnih haljina kakve su prije nje nosile manekenke.

No većina drugih dizajnera za vlastite revije odijeva crno. Vrlo vjerojatno jer ispred sebe stavljaju svoja djela. To se posebice odnosi na muškarce koji se na pisti vole pojaviti u crnom odijelu ili pak casual izdanju koje uključuje traperice i košulju.

Alison Roberts i Antoni Burakowski, iz modne kuće Antoni & Alison odjenuli su crno, a kako bi ipak bili u skladu sa raznobojnom kolekcijom, on je stavio šarenu kravatu, a ona šareni cvjetić koji se kao motiv pojavljuje na nekoliko kreacija.

Njihovim primjerom poveli su se i Christopher Kane koji fura jednostavnost, ali samo na sebi. Za njegovim kreacijama čeznu mnoge, o čemu svjedoče i brojne poznate Britanke viđene u prvim redovima.

Poznatih je bilo i na drugim revijama, a viđeni su britanska modna ikona i voditeljica Alexa Chung, Lady Gaga koja je nosila istu majicu kao i Vivienne Westwood, zatim neizbježna urednica Voguea Anna Wintour koja je vrijeme između revija kratila družeći se sa suprugom britanskog premijera Samanthom Cameron. Viđeni su i Nick Rhodes iz grupe Duran Duran sa suprugom Nefer, glumice Vanessa Kirby, Rebecca Hall, Gillian Anderson, Gemma Arterton sa suprugom Stefanom Catellijem, pjevačica Lana Del Rey, manekenka Kate Moss, a modna zbivanja popratio je i glumac Colin Firth kojem je društvo pravila lijepa supruga Livia. (Ana BRAŠKIĆ/Novi list; foto: Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter