Divšići: Otvorena biciklistička staza

(Z.STRAHINJA)
(Z.STRAHINJA)

Tijekom cjelodnevne fešte pod nazivom "Sva kuntrada skupa" u Divšići, otvorena je novouređena bike staza Turističke zajednice općine Marčana, a odmah su je isprobali i brojni biciklisti.

Na biciklijadi je sudjelovalo 40-ak biciklista S.R.U. Bike Spirit iz Pule, a uz bok su im bili i najmlađi biciklisti iz "Kuntrade". Staza je duga desetak kilometara, počinje u Divšići, pa vodi kroz Krvaviće na Stanciju Celija te kružnom turom natrag. S obzirom da nije zahtjevna, na nju se mogu odvažiti i amateri, a većim dijelom prolazi kroz makadamski put kroz šumu.

U sklopu fešte organiziran je i cjelodnevni boćarski turnir na kojem su pobijedili domaćini - BK Divšići. Turnir je dobio status međunarodnog, s obzirom da su uz boćarske klubove Divšići, Valtura, Pula, Uljanik Standard, Vodnjan, Rakalj, Puntera, Šajini, Hrboki i Orbanići, sudjelovali i boćari iz ljubljanske Šiške.

U izbijanju bulina pobijedio je Erik Cetina, najmlađi sudionik turnira, a pobjednik bliženja bio je Milan Celija iz  BK Divšići. Pobjedu na pljočkarskom turniru odnijela je ekipa Radigoza - Pusti, ispred ekipa Agroturista, 45. Paralele i Tinjana.

No zabava je, u gastronomskom smislu, kulminirala kuhanjem lovačkega šuga koji su pripremali domaći majstori kuhinje. Divšiće su na koncu u subotu pohodili mnogi ljudi, a osim lokalnog stanovništva, na fešti je u glazbi, sportu i hrani guštali brojni turisti i posjetitelji. Iza organizacije zabave stoje mještani kuntrade uz pomoć i pokroviteljstvo marčanskog TZ-a. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter