Divne žene Mendule za hrabru ženu Virnu Fabeta

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

U sklopu humanitarne akcije pod nazivom "Borbom do uspjeha", koju je pokrenula Udruga žena Svete Nedelje, Mendula, u petak je u Labinskoj Lamparni održan humanitarni koncert na kojem su nastupili Edi Maružin i Banditi, Alen Vitasović s bendom, Šajeta, Proleteri, Diego Zulijani, Lukas Bašić, Grupa Ne znam, te DJ-i No Nmae i Stefix.

Moderator koncerta Alen Vozila poručio je publici, kako je cilj ove plemenite akcije prikupljanje novčane pomoći potrebne za desetu operaciju teško bolesne Virne Fabeta iz Plomin Luke, nekadašnje vrsne rukometašice i reprezentativke Hrvatske.

"Virna je u 14 godina koliko se već bori sa zloćudnom bolesti, preživjela devet teških operacija i 82 kemoterapije, nakon što joj je 2004. godine dijagnosticiran rak koji je metastazirao po cijelom tijelu i zahvatio maternicu, slezenu, žuč, trbušnu maramicu, dio tankog crijeva i jetre. Unatoč svemu, zloćudne stanice su se proširile na preostali dio jetre, pa su uslijedile dvije operacije, ali i dodatne komplikacije uslijed čega je zadobila sepsu te joj je uklonjen dio crijeva. No, Virna je borac bila i ostala, i znamo da će na kraju pobijediti i ovu, najtežu životnu utakmicu. Jer pobjednik ostaje pobjednik, a naša Virna to je", rekao je Vozila.

Nakon posljednje kontrole u rujnu ove godine, postalo je jasno kako lijekovi koje je do tada koristila više ne djeluju te joj je jedina opcija liječenje u talijanskom gradu Avianu i lijekovi koje je moguće kupiti samo u inozemstvu, a s liječenjem treba započeti što hitnije.

Sve ove životne nedaće, samo su ojačale nepobjedivi sportski duh ove snažne žene, majke, a od nedavno i none, koja jednostavno ne želi dopustiti da bolest zavlada njome, da ju pobijedi, koja se bori, kako kaže, snagom uma i volje, svime onime što jest; a tako kreće i u ovu najnoviju životnu utakmicu, u kojoj će nesumnjivo opet pobijediti, svojom nevjerojatnom željom za životom i pobjedom. Virnino zdravstveno stanje nažalost nije dozvoljavalo da i sama bude nazočna na koncertu, ali je poslala poruke zahvale i velike pozdrave, organizatoru, udruzi Mendula, izvođačima, svima u publici, labinskoj i široj javnosti te svima koji joj u ovim najtežim životnim trenucima pomažu i pomagali su. Ulaz na koncert iznosio je 30 kuna i sav prihod je naravno namijenjen za troškove operacije u Italiji.

Ovaj koncert je jedan u nizu humanitarnih akcija koje su ujedinile Labinštinu, te su se tako ranije, dobrovoljna sredstva prikupljala na rukometnim i nogometnim utakmicama, a Virnine bivše suigračice, poznate Labudice odigrale su humanitarnu utakmicu protiv rukometašica pulske Arene. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter