Divljaci demolirali Fratarski otok

Uništeni novi stolovi i klupe za piknik (Snimio Vjekoslav Jozinović)
Uništeni novi stolovi i klupe za piknik (Snimio Vjekoslav Jozinović)

Demolirani stolovi za piknik, sanitarni čvor i agregatna stanica, kontejneri za smeće u moru kraj mola, kao i čelične rampe koje služe za ukrcaj strojeva na maonu (teglenicu) u moru, rezime je divljačkog pohoda zasad nepoznatih huligana koji su u noći s utorak na srijedu poharali Fartarski otok.

To omiljeno kamping odredište mnogih Puljana, ali i njihovih gostiju, službeno otok Veruda, našao se na meti divljaka koji za sobom nisu ostavili gotovo ništa čitavo. Rušilački i razbijački um horde huligana nanio je ogromnu štetu Uljanik Standardu koji već godinama upravlja Fartarskim otokom. Prizor nakon divljanja na otoku izgledao je kao da je pijavica prošla.

Voditelj otoka Vjekoslav Jozinović kaže da se ovome nisu nadali te da je to prvi put da se netko okomio na instrastrukturu na Fartarskom otoku.

- Već neko vrijeme naši djelatnici pripremaju otok za nadolazeću sezonu. Počeli smo sa postavljanjem novih stolova i klupa za piknik koji su trebali poslužiti za dnevne goste na otoku kojih u posljednje vrijeme ima jako puno. Na žalost, sve su nam to demolirali. Čudi me zbog čega su doslovce uništili sanitarni čvor. Razbijen je čak i čučavac. Pa kome normalnom tako nešto može pasti napamet? Uništili su nam špine, električnu instalaciju i vrata na agregatnoj stanici koja služi za napajanje kafića strujom. Na maoni uz mol imamo čelične konstrukcije koje nam služe za ukrcaj i iskrcaj kontejnera na maonu koja se tegli do Bunarine. I ta željeza su nam pobacali u more. A da ne govorimo o kontejnerima za smeće koji su završili u plićaku oko mola, kaže Jozinović.

Radnici Fratarskog su odmah po dolasku na otok pozvali šefa i javili policiji što se dogodilo. Jozinović kaže da je slučaj prijavio MUP-u.

- Policija je došla na otok i obavila očevid. Mi smo potom otišli u policiju za dodatna pojašnjenja. Mislim da je šteta velika jer nije u pitanju samo ona materijalna. Fratarski otok je nešto posebno za sve Puljane, i stvarno nam nije jasno zbog čega bi netko došao i uništio sve to. Unatoč svemu ružnome što su napravili ti divljaci, potrudit ćemo se sanirati oštećenja do sljedećeg tjedna kada je planirano otvaranje otoka za goste, rekao je Jozinović. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter