Fritaja s rakovicom, gulaš od vepra, file jelena s gratiniranim krumpirom - samo su neka od jela koja su se ovog vikenda mogla probati u ugostiteljskim objektima koji sudjeluju u manifestaciji "Gastro proljeće južne Istre - Dani divljači i rakovica", a koju zajednički organiziraju turističke zajednice Fažane, Pule, Vodnjana i Ližnjana. Manifestacija traje do 23. ožujka.
- Posjećenost je odlična, zadovoljni smo odazivom, rekao nam je Aldin Liganja iz pulskog restorana Amfiteatar te dodao da će se sigurno uključiti i u naredne gastro manifestacije. I Marijo Margan, vlasnik restorana Korta na fažanskoj rivi, bio je zadovoljan odazivom.
- Pomalo se probijamo, pozivamo ljude da dođu probati nešto novo, veli nam Margan.
Na terasi njegova restorana susreli smo Jadranku Marinković na ručku s obitelji. - Jako sam zadovoljna; i jelima i obilnim porcijama, kazala nam je te posebno pohvalila uslužnog šefa restorana.
U ovu su se akciju uključile i pizzerije koje spravljaju pizze s dodacima rakovima ili divljači. Pizzeria Tivoli tako primjerice nudi prigodnu pizzu pod imenom "Gastro divljač" čiji su sastojci šalša, kapula, sir, gljive i salama od divljači.
Svi ugostitelji koji sudjeluju u manifestaciji posjetiteljima nude dva menija - jedan s jelima od divljači i drugi s rakovicama. Meni od dva slijeda i čaša vina i vode košta tako 80 kuna, a onaj od tri slijeda te čaša vode i vina 120 kuna. Dvije pizze uz dodatak rakovica ili divljači i dvije čaše piva također koštaju 80 kuna. (B. PETROVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)