Divlja svinja odmarala kraj kupaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da su divlje svinje koje vec desetak godina izluduju otocne ovcare, ali i poljoprivrednike, uistinu zavladale Krkom nije novost. Medutim, divlje svinje, barem one "kvarnerske", raširile su se i prilagodile podneblju na kojem obitavaju do te mjere da njihovoj prisutnosti više nece nazociti samo ovcari i šetaci koji se krecu šumovitim podrucjima unutrašnjosti kvarnerskih otoka, vec i kupaci i nauticari koji bi te životinje sve cešce mogli poceti sretati – i u moru!

Nesvakidašnja fotografija koju nam je dostavio Slobodan Cvijic iz Punta, a koju su na plaži u Staroj Baški zabilježili njegovi gosti, clanovi obitelji Köthener, svjedoci o divljoj svinji koja se nakon ocito dugotrajnog plivanja posljednjim atomima snage docepala starobašcanskog žala.

- Kažu da je životinja, nakon što je iscrpljena isplivala na žal, najprije ondje neko vrijeme ležala potpuno nezainteresirana za iznenadene kupace koji su se nalazili u njenoj blizini i koji su je promatrali. Nakon što je poslije par minuta došla sebi i skupila snagu za nastavak svoje "avanture", divlja se svinja živahno zaputila u brdo, u smjeru Batomlja, prenio nam je svjedocanstvo svojih njemackih gostiju Cvijic.


Podijeli: Facebook Twiter