Dive u Lisinskom oduševile publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri legendarne zvijezde hrvatske popularne glazbe, Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko preksinoc su održale veliki koncert u prepunoj zagrebackoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

- Bio je to izuzetan koncert, savršeno pripremljen. I dan kasnije još sam puna emocija. Slican smo koncert, ali drukcijeg formata imale prošle godine na otvorenju Dubrovackih ljetnih igara i to nam je bio povod da krenemo u ovu bitku. Iza nas je silan rad, dva tjedna intenzivnih priprema. Dale smo sve od sebe, i to se vidjelo. Publika je oduševljeno pjevala zajedno s nama, doživjeli smo obostrani izljev emocija, rekla je Gabi Novak.

Brojnoj publici medu kojom je bila i Severina, Željka Ogresta, Dubravko Merlic, Milan Bandic, Ksenija Erker i mnogi drugi, tri su se pjevacke dive predstavile raznovrsnim programom koji se dugo osmišljavao. Rezultat iscrpnog promišljanja njihovog repertoara, izvedenog uz pratnju orkestra pod ravnanjem Ante Gele, bio je pomaknuti glazbeni izricaj koji je njihovim vjecnim hitovima donio novu svježinu.

- Tereza, Radojka i ja smo dosta razlicite, ali smo se lijepo povezale. Bilo je suza i na sceni i u publici. Euforija me držala još dugo nakon koncerta, nisam mogla zaspati do 3 ujutro, dodala je Novak.

Nakon spektakla u Zagrebu, tri dame planiraju i koncerte u zemljama bivše Jugoslavije, a želja im je nastupiti i u Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli... Kako doznajemo od Radojke Šverko, iduci ce se koncerti razlikovati od zagrebackog koji je mnogobrojnu publiku podsjetio na jedno prošlo vrijeme, ali i upoznao s njihovim novijim repertoarom.

- Nakon koncerta osjecam veliku radost što se to dogodilo. Ono što cu pamtiti jest cinjenica da sam bila u društvu dragih kolegica, gospoda od kojih sam ucila, koje su bile etablirane u svijetu showbusinessa puno prije mene. Posebno me dirnuo pocetak, naš dolazak pred prepunu dvoranu koja nas je docekala na nogama.

Bojala sam se da cu se rasplakati odmah na pocetku, a nismo htjele biti pateticne, htjele smo se i malo našaliti, ispricati svoju pricu. Nismo htjele biti skamenjene dive. Ja ni ne volim taj naziv diva, te ekstra epitete, ja sam jednostavna žena, otkrila je Šverko.

Oduševljenje preksinocnjim nastupom jucer nije skrivala ni proslavljena dubrovacka pjevacica Tereza Kesovija.

- Bilo nam je super, jako sam zadovoljna svime, publika nas je odlicno primila. Nas smo tri jako razlicite, razlikujemo se stilski i glasovima, ali sve se dobro povezalo, rekla je. Snimka koncerta "Hrvatske dive Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko" bit ce prikazana 23. listopada na Drugom programu HTV-a u 14 i 10. (Ivana KOCIJAN/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter