Disney najavio nove "Ratove zvijezda"

Sedmi nastavak popularnog serijala trebao bi izaći 2015. (arhiva)
Sedmi nastavak popularnog serijala trebao bi izaći 2015. (arhiva)

Walt Disney, jedna od najvećih produkcijskih kuća zabavnog programa u svijetu, kupila je za četiri milijarde dolara producentsku kuću Lucasfilm, redatelja Georgea Lucasa, koja stoji iza kultnog filmskog serijala "Ratovi zvijezda".

Filmski studio koji je osnovao čuveni Walt Disney platit će Lucasu polovinu tog iznosa u gotovini, a ostatak u dionicama. Disney je odmah objavio da će do 2015. godine izaći sedmi nastavak serijala "Ratovi zvijezda", a zatim i osmi te deveti.

"Proteklih 35 godina jedan od mojih najvećih snova bio je da 'Star Wars' prenesem sa starijih na nove generacije. Sada je došlo vrijeme da predam tu baklju novoj generaciji filmaša. Uvjeren sam kako će uz Disneyjevu organizaciju Lucasfilm procvjetati za sve nove generacije", kazao je Lucas.

Slavni redatelj osnovao je Lucasfilm Limited 1971. godine u San Franciscu. Ova je kompanija najpoznatija po kultnim serijalima "Ratovi zvijezda" i "Indiana Jones", a pod njenim okriljem snimljen je i čuveni film "Američki grafiti".

Nagađa se da će George Lucas ostati u produkciji kao konzultant sedmog nastavka "Ratova zvijezda", dok će nova predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy producirati film. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter