Disciplinski postupak protiv Elizabete Gojan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Novu godinu ljudstvo HTV ulazi po staroj špranci, uz prijave, disciplinske postupke, kažnjavanja. Ovaj put na tapetu je Elizabeta Gojan. Disciplinski postupak je, kako se neslužbeno saznaje, pokrenuo v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a Dražen Miocic prijavivši je Upravi, jer je odbila radni zadatak.

Programsko vodstvo HTV-a je, naime, zamislilo da ce im Elizabeta Gojan odraditi pregled dogadanja u svijetu u 2011. godini i to u zadnjem izdanju emisije "Oko globusa". Zadnjem, jer je 22. prosinca procurila vijest da ce glavni urednik HTV-a Bruno Kovacevic, od svih vanjskopolitickih emisija kojima se prijetilo ukidanjem, ukinuti baš tu emisiju Elizabete Gojan i to od sijecnja. Urednica i voditeljica emisije odmah je izjavila javno da ne kani 1. sijecnja raditi emisiju samo da bi se njom popunio program, makar ju i kaznili. Da je, pak, stegovna procedura pokrenuta Gojan je  saznala od novinara. To je, kako rece, i normalno kada v.d. šef IP-a uopce ne komunicira sa zaposlenicima.

Protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, a na potezu je Uprava koja odlucuje o vrsti eventualne kazne. Zanimljivo je da se disciplinski goni predsjednica ogranka HND-a na HTV-u.

Ponedjeljak 2. sijecnja donio je još promjena u Informativnom programu. Nakon gotovo dvadesetak dana otkada su ostavke na dužnost dale urednica vanjske politike Sanja Gvozdanovic i urednica unutarnje politike Katarina Cakarun Periša, nakon što je više ljudi odbilo sjesti u njihove stolce, našle su im se zamjene. Vanjsku ce uredivati Mario Tomasa, a unutarnju Sandra Križanec. Zbog toga, navodno, kolege kolegicu Križanec zazivaju imenom djecjeg cjepiva "5 u 1". Aludira se na cinjenicu da vodi i ureduje Dnevnik, vodi Otvoreno, pazi na rad osjeckog dopisništva, ureduje unutarnju politiku, a navodno se za pohvaliti da je i neformalna zamjenica Dražena Miocica. (S. PAVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter