Disciplinski postupak protiv dvoje policajaca

Policijsko vozilo prepriječilo put
Policijsko vozilo prepriječilo put

Protiv policajca i policajke koji su 13. rujna oko 17.30 sati na neprimjeran način zaustavili te zatražili osobnu iskaznicu jedne Puljanke koja je s osmogodišnjom kćeri išla kući Nezakcijskom ulicom, o čemu smo u našem listu pisali, bit će pokrenut disciplinski postupak, izvijestili su nas iz PU istarske.

Također je utvrđeno da je policijski službenik koji je tada i nepropisno parkirao službeno vozilo počinio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak, piše u odgovoru glasnogovornice PU istarske Nataše Vitasović. U odgovoru se također navodi da se policija ispričava spomenutoj Puljanki.

Nju je najprije umalo zgazilo policijsko vozilo dok je s kćerkicom prelazila cestu u Ulici Poljana sv. Martina dok je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo a ogočilo ju je ponašanje policajca kada mu je na to skrenula pozornost. On joj je odgovorio da je na semaforu bilo crveno. Poslije je nju i kćerkicu na drugom pješačkom prijelazu zamalo zgazila policajka koja je za upravljačem istog tog auta pričala na mobitel pridržavajući ga ramenom i krećući se unazad. Puljanki je tada prekipjelo pa je policajki kroz prozor prigovorila "da čini dva prekršaja" i da će ih prijaviti nadležnima.

Potom joj je put u Nezakcijskoj prepriječilo opet isto službeno policijsko vozilo i to s upaljenom sirenom i rotirkom. Iz vozila su izašli policajac i policajka te od nje zatražili osobnu iskaznicu koju im je dala na uvid. Puljanka je zatražila od njih brojeve službenih značaka što su oni odbili dati, a kada je
mobitelom slikala njihovo vozilo, policajka joj je naredila da obriše sliku i zaprijetila oduzimanjem mobitela.

Puljanka je ipak uspjela vidjeti broj policajčeve službene značke, upisati ga u mobitel, te slikati službeno vozilo. Ogorčena ponašanjem ovo dvoje policijskih službenika o svemu je obavijestila medije te se policiji poslala pismeno pritužbu. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter