Disciplinski "masakr" Mladog rudara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza, povjerenik prve lige Mihael Varga upoznao je novinare s kaznama koje je izrekao zbog prekinute utakmice izmedu Mladog rudara i Moslavine, a koje su, prema njegovim rijecima, najvece u povijesti rukometa. I uvjerljivo deblji kraj izvukli su - Labinjani.

Zbog ulaska u teren domacih navijaca i udaranja gostujucih igraca, utakmica je registrirana 10:0 u korist Moslavine, a Labinjanima je oduzet i jedan bod. Klub ce sljedecih pet domacih utakmica morati igrati u dvorani koja je najmanje 50 kilometara udaljena od Labina.

- Neki ce reci da su kazne prevelike, neki da su premale, ali to je moje videnje dogadaja. Svaku situaciju podrobno cemo objasniti i sve se vidi na snimci, rekao je povjerenik Varga.

Krajnja bilanca je 12 kažnjenih osoba na strani Mladog rudara i "samo" šest na strani Moslavine. Labinjani su ukupno zaradili 62 mjeseca zabrane igranja, zatim još 30 utakmica te na kraju i 28 tisuca kuna novcane kazne. Kao inicijator prekida naveden je Kristijan Matulja (Mladi rudar) koji je dobio 12 mjeseci zabrane igranja, koliko i igrac Moslavine Marin Juric koji je Matulju udario glavom u nos.

Deset mjeseci zabrane igranja dobili su igraci Mladog rudara Mirsad Tursunovic, Ivan Viškovic, Elvis Osmic, zatim pomocni trener kluba Zdenko Batinic i clan uprave Dino Frankovic. Šest utakmica zabrane igranja dobili su igraci Tomislav Stubicar, Marko Erstic, Alen Griparic, a dvije manje Sanjin Dragicevic, Antonio Glavicic i Andrej Frankovic.

S gostujuce strane kažnjeni su Dino ?ozo s pet utakmica, Domagoj Šepak i Ivan Masnec s po cetiri, Alen Lukes s dvije i Leon Šušnja s jednom utakmicom. Na to se nadovezalo i deset tisuca kuna novcane kazne.

- Ovo je nevjerojatno i žalosno, vidno utucen bio je Patrik Frankovic, predsjednik Mladog rudara. - Ovo je direktan napad na klub i pokušaj da nas ugase. (R. FONOVIC)

OPŠIRNIJE O REAKCIJAMA CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter