Disciplin A Kitschme u klubu Uljanik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od kultnih sastava alternativne ex-yu scene, srpska grupa Disciplin A Kitschme nastupit ce u petak u 22 sata u pulskom klubu Uljanik. Posebnost ove grupe, koja djeluje gotovo punih 28 godina, jest u njihovom jedinstvenom izricaju koji s godinama stalno doživljava metamorfoze, no u tom procesu Disciplin A Kitschme i dalje zadržava prepoznatljivi zvuk za koji je zaslužan frontmen grupe, basist Dušan Kojic Koja, s kojim smo razgovarali uoci koncerta.

Koja je grupu osnovao krajem 1981. godine nakon razlaza grupe Šarlo akrobata, predstavljajuci progresivan i nekomercijalan zvuk basa i bubnjeva. Disciplin A Kitschme deset je godina djelovala u Beogradu te u tom razdoblju objavila sedam albuma, osiguravši i poprilicnu bazu fanova, a 1992. godine Koja odlazi u London, gdje pocinje suradnju s brojnim inozemnim glazbenicima.

U Londonu, pod okriljem nezavisne diskografske kuce Babaroga Records, Koja objavljuje albume "I Think I See Myself On CCTV", "Heavy Bass Blues" i "Refresh Your Senses, NOW!" kojima se afirmirao i na inozemnom tržištu. Nakon desetljeca provedenog u Londonu, Koja se 2002. godine vraca u Beograd, gdje radi na nekoliko projekata, a 2005. okuplja novu postavu Disciplin A Kitschme, koju uz njega cine i pjevacica Manja ?ordevic i bubnjar Miloš Velimir Buca. U toj postavi objavljuju live DVD "Uživo sa Egzit-a! / Live At Exit!" te album "Kada kažeš muzika, na šta tacno misliš, reci mi?", a sljedece godine grupa pocinje sa snimanjem novog albuma.

Na koncertu u pulskom Klubu Uljanik predstavit ce pjesme s aktualnog albuma "Kada kažeš muzika, na šta tacno misliš, reci mi?" kao i presjek najboljeg iz dosadašnje karijere. (T. T.)

INTERVJU TEE TIDIC S KOJOM CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA

 


Podijeli: Facebook Twiter