Disciplin A Kitschme na Petkotini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od nezaobilaznih istarskih festivala alternativne glazbe, legendarna buzetska Petkotina, održat ce se danas na livadi kraj nogometnog igrališta na Mostu pokraj rijeke Mirne s pocetkom u 20 sati. Posjetitelje, kojih je lani bilo cak cetiri tisuce, i ove godine ocekuju eminentna imena rock scene s podrucja citave Hrvatske, ali i Srbije te Italije. Ulaz na 16. izdanje manifestacije je besplatan.

Nastupa jedan od ponajboljih srpskih bendova, Disciplin A Kitschme, koja je nakon cetverogodišnje stanke prije dva mjeseca objavila novi album pod nazivom "Uf!", pa ce buzetsko gostovanje biti dio promotivne turneje ove beogradske grupe.

Organizatori su posebno istaknuli kvalitetni novosadski EKV - real tribute band koji vec više od deset godina nastupa diljem zemalja bivše Jugoslavije iz ljubavi i poštovanja prema glazbi ove kultne grupe.

Koncert ce u 20 sati otvoriti Dharma, talijanski bend koji njeguje indie-progressive-rock izricaj. Pola sata kasnije starta domaci buzetski ska-rock-punk bend Posljednji bunker, osnovan u ožujku, sa socijalno angažiranim pjesmama, da bi u 21 sat uslijedio osjecki Pullover koji ce publiku zabaviti hrvatskim dance pjesmama iz 90-ih u punk-metal izdanju.

Nešto prije 22 sata krece rijecki Hesus Attor, a nakon njega Disciplin A Kitschme koja ce posjetitelje "disciplinirati" do ponoci, kada nastupa EKV - real tribute band do jedan sat.

Splitski punk-heavy metal sastav ?ubrivo svirat ce do dva sata, a zatim ce se na pozornicu popeti šaljivi opatijski bend Carmina puttana koji predvodi Dorian Salatic Dodo, poznatiji kao frontmen grupe Pasi. Zadnji bend na bini bit ce rijecki Disco n action.

Za one koji ne traže veci komfor, na obližnjoj livadi bit ce organiziran besplatan kamp. Manifestaciju, kao i dosad, organizira Buzetska udruga mladih. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter