Direktoru TZ-a pola milijuna kuna za kuću za odmor


Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nedavno novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 302 "Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnost".

Oko pola milijuna kuna potpore dodijeljeno je nekolicini vlasnika kuća za odmor i agroturizama u Istri ili onima koji se bave nekom drugom turističkom djelatnošću na selu, i to Daliboru Pjeviću iz Labina, bivšem pročelniku županijskog Odjela za gospodarstvo Lenku Uraviću, Puljaninu Ediju Piljanu i Karlu Soldatiću, OPG-u Marinele Merklin u Cerovlju, Petru Brajkoviću iz Brajkovići, tvrtki "WEBER TURIST d.o.o. iz Medulina, Marku Radoli iz Barbana te Tomislavu Rubiniću iz Labina.

Obrt Guranis iz Gurana dobio je 178 tisuća kuna potpora, OPG Baldaš iz Ohnići  327 tisuća, Ranč Barba Tone iz Manjadvorci 258 tisuća, a ugostiteljsko poljoprivredni obrt Rici iz Loborike 450 tisuća kuna.

Zanimljivo je da je među korisnicima isplaćenih sredstava i aktualni direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević, kojemu je za ulaganje u turistički objekt u ruralnom turizmu, odnosno kuću za odmor IPARD isplatio 487 tisuća kuna. Kako tvrdi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, s obzirom da Ivošević nije dužnosnik, kao ni ostali direktori TZ-a, nije ni u sukobu interesa. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter