Direktorica TZ-a dala ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Direktorica Turisticke zajednice Brtonigle Cristina Vojic Krajcar predala je prošli tjedan opcinskoj upravi pisanu ostavku na tu funkciju, potvrdio je nacelnik Brtonigle i predsjednik TZ-a Doriano Labinjan.

Vojic Krajcar ostat ce u Uredu TZ-a do kraja mjeseca, nakon cega ce vodstvo tom organizacijom privremeno preuzeti Labinjan, sve dok se ne raspiše javni natjecaj za izbor novog direktora. Labinjan je dodao da mu je bivša direktorica rekla da se više ne osjeca ugodno u atmosferi u kojoj je radila. Sad se ceka da resorno ministarstvo potvrdi novi statut TZ-a, onda ce uslijediti izbor novih clanova Turistickog vijeca i Skupštine koji ce raspisati natjecaj.

- Otkaz sam dala 1. ožujka, nakon podužeg razmišljanja. Procijenila sam da je tako najbolje za mene jer je došlo do zasicenja. U TZ-u sam bila predugo. Ono što se dogodilo jesenas, kada su me javno prozvali da nisu zadovoljni mojim radom, doprinijelo je mojoj odluci. Stvarno mi se to više ne da raditi i trebam promjenu, kazala je Vojic Krajcar i dodala da zasad još nema neko alternativno radno mjesto, ali ga traži.

U toj su se organizaciji dogodila previranja u zadnja tri mjeseca prošle godine. Tada su celnici Opcine, tocnije predsjednik Vijeca Franco Cattunar, s kojim se nacelnik složio, javno prozvali Vojic Krajcar zbog nedovoljnog angažmana i nedostatka kreativnosti, odnosno zbog premalog broja turista koji ljeti posjecuju njihovo mjesto.

Buduci da je to izazvalo val polemika i obracuna na politickoj razini, direktoricu su zatim javno podržali turisticki djelatnici Brtonigle, koji su opcinske celnike pak prozvali da su organizirali medijski linc protiv nje, odnosno da se radi na njenoj smjeni jer je to radno mjesto sigurno nekom obecano. Vojic Krajcar ih je ovim potezom preduhitrila.


Podijeli: Facebook Twiter