Direktorica Diokija dala ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanica uprave i direktorica Diokija Vidonija Miletic Plukavec podnijela je ostavku, izvijestio je danas Dioki putem Zagrebacke burze.

Kao razlog ostavke u obavijesti Diokija navodi se ubrzanje procesa cjelovitog restrukturiranja društva Dioki d.d. kao maticnog društva Dioki Grupe te stvaranje pretpostavki za organizaciju upravljacke strukture društva koja ce biti u skladu s ciljevima vjerovnika kao ekonomskih vlasnika društva.

Sadašnju dužnost clanice Uprave - direktorice Miletic Plukavec obnašat ce do imenovanja nove Uprave, a najkasnije do 23. ožujka ove godine, kaže se u obavijesti Diokija.

Uprava i najveci vjerovnici Diokija trebali bi se sastati danas u 14 sati i razmotriti mogucnost vlasnickog restrukturiranja te tvrtke. Uz clanove uprave Diokija na sastanku bi, prema najavi clana nadzornog odbora Zdravka Rumenovica, trebali biti predstavnici HEP-a, Zagrebacke i Hypo banke, koji su u skupini najvecih vjerovnika.

Vlasnicko restrukturiranje, odnosno ulazak vjerovnika u vlasnicku strukturu, jedini je spas za Dioki, a alternativa je stecaj sa svim neizvjesnostima koje donosi, smatra Rumenovic.

Nastavak rada Diokija najavio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic koji je u petak izjavio da ce Dioki sigurno opstati kroz stecaj s restrukturiranjem ili u nekoj drugoj formi.


Podijeli: Facebook Twiter