Direktori Agrokora jahali na magarcima iz posrnulog koncerna


Gračaška Vidova koja se slavi kao Dan općine Gračišće, u povodu blagdana župskog patrona sv. Vida, nezamisliva je bez Trke s tovari na kojoj svake godine jahači parodiraju određene događaje u društvu. Ove im je godine na meti bio Agrokor. Odjeveni u formalniju odjeću predstavljali su direktore Agrokorovih poduzeća, a magarci su nosili imena poduzeća iz sastava posrnulog koncerna.

Nakon što je Dinko Šilić hicem iz puške dao znak za start magarci su se razbježali svaki u svom smjeru, tako da ih je teško bilo voditi, pa su direktori-jahači teško svojim poduzećima nalazili put do cilja. Nakon naguravanja, padanja s magarca, ponovnog ulaska u trku, pun modrica prvi je kroz cilj uspio proći direktor Mauro Erijavac na magarcu Ledo. Za to je ostvarenje nagrađen pršutom. Drugo mjesto i sir osvojio je direktor Ivan Tomišić na magarici PIK Vrbovec, a treće mjesto i bocon vina osvojio je direktor Mateo Bažon na magarici Jamnica. Nagrade je pobjednicima uručio Plenković u liku načelnika općine Gračišće Ivana Mijandrušića kojem je Tudorić, Antonio Putinja, nakon natjecanja predao crnu torbu sa samo Plenkoviću poznatim sadržajem. Što je unutra bilo ostala je nepoznanica, ali jedno je sigurno, kako je rekao voditelj Nikola Peršić, okupljani u publici će zasigurno to uskoro saznati, ali i platiti. Nakon ove uvijek duhovite Trke s tovari posjetitelji su mogli uživati u ljepotama drevnog Gračišća, te uz piće, okrepu i Riballta bend dočekati Koktelse čijim je nastupom i zaključen ovogodišnji najduži vikend u Gračišću.

Vikend koji je započeo u petak svečanom sjednicom općinskog vijeća, nastavljan je u subotu festivalom istarskih maneštri i zaključen popularnom Trkom s tovari. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter