Direktor Vodovoda vrijedao vijecnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se cinilo da ce aktualni sat pulskog Gradskog vijeca proci na civiliziranom nivou, zgražanje dijela vijecnika izazvale su rijeci direktora Vodovoda Darka Višnjica, koji je, izgubivši živce zbog ucestalog prozivanja, vrijedao vijecnicu Lovorku Tomicic, pri cemu je prekinut jer je skrenuo s teme.

Postavljajuci pitanje, Tomicic je napomenula da je prije dva mjeseca iz Vodovoda tražila da joj se dostavi plan te rebalans poslovanja, kao i popis oprosta dugova iz 2010. godine, a da je odgovor dobila tek u utorak te da se u njemu upucuje na web stranice Vodovoda i poziva da dode u tvrtku da bi vidjela materijale.

Porucivši da ce sama financirati kopiranje materijala, još je jednom zahtijevala da joj se dostave odgovori. Usput je istaknula da po šesti put traži odgovor tko ce platiti troškove odvjetnickog ureda u izgubljenom sudskom sporu za koji je krivac direktor Vodovoda.

Višnjic je rekao da su troškovi sudskog spora poništeni prebijanjem, a ako bi ih se i trebalo platiti, ucinit ce se to iz poslovanja Vodovoda, a ne preko racuna gradana.

No, u pokušaju odgovaranja na prvo pitanje Višnjic je skrenuo s teme pitajuci se koji je motiv da vijecnica postavlja pitanja o poslovanju, tko je placa za takvo inzistiranje, te ju je povezao s predsjednikom Sindikata Istre i Kvarnera Brunom Bulicem.

Prekinuo ga je predsjednik vijeca Denis Martincic usred želje da obrazlaže Bulicevu placu kao odgovor na obznanjivanje njegove place, nakon cega je vijecnici Tomicic uputio uvredu.

- Trebate biti svjesni da nije isto voditi firmu od 200 zaposlenika i bavit se škopljenjem prasaca, rijeci su Višnjica koje su izazvale zgražanje oporbe.

U obranu kolegice stala je Loredana Štok, nositeljica istoimene nezavisne liste, koja je upozorila da su direktori javnih poduzeca dužni odgovarati na pitanja vijecnika pri cemu ne smiju vrijedati, s cime se složio i predsjednik vijeca.

Tomicic je zaštitu od takvog ponižavanja i vrijedanja potražila i od gradonacelnika, medutim Boris Miletic propustio je to uciniti osvrnuvši se tek na tvrdnje HDZ-ove vijecnice o netransparentnosti djelovanja direktora Vodovoda.

- Na svoja pitanja odgovore cete uvijek dobiti, a drugo je pitanje da li vas ti odgovori zadovoljavaju jer ne potkrepljuju vaše insinuacije. Možete reci da se ne slažete s odgovorima, ali ni ja se ne slažem s vašom politikom, zakljucio je ovu raspravu Miletic.

Direktora Vodovoda prvi je, tražeci odgovor, dozvao Bruno Nefat, predsjednik Kluba vijecnika Ladonje, koji ga je upitao je li istina da je, usprkos sudskoj odluci, djelatnika Stanka Radulovica vratio na radno mjesto koje ne odgovara presudi.

Višnjic je obrazložio da Radolovic novo radno mjesto nije prihvatio iz osnovnog razloga - udaljenosti, koju, pak, ostali djelatnici Vodovoda svakodnevno prelaze. Medutim, Nefat je uzvratio da djelatnika ekonomskog usmjerenja ne može usmjeriti na mjesto referenta zaštite okoliša te da se time krši sudska odluka.


PITALI SU:

Marko Martincic (IDS): Po medijima se razvlaci sukob ravnatelja Opce bolnice Lensa Jerina i celnika Ladonje Plinija Cuccurina u kojem se spominje da Grad bolnici duguje odreden financijski iznos. Je li to istina?

Boris Miletic, gradonacelnik: Rasprava na Županijskoj skupštini pokazala je da su maske pale. Podatak da Grad duguje bolnici 200 tisuca kuna je neistinit i nisko podmetanje, Cuccurin je želio time postici jeftine politicke bodove.

Dapace, bolnica duguje Gradu više od 2,5 milijuna kuna na dan iznošenja neistina. Drago mi je da je na Županijskoj skupštini struka hrvatskog zdravstva iznijela cinjenice jer je izašlo na vidjelo da je pulska bolnica u odnosu na druge bolnice u Hrvatskoj iste velicine u podredenom položaju.

Sramotno je politiziranje pitanja bolnice od osobe koja se obogatila na proizvodu na cijoj ambalaži piše da se od njega umire.

Marjan Mužinic (SDP): Je li gradski stadion "Aldo Drosina" javni ili nije?

Mario Peruško, ravnatelj JU-a Pula sport: Stadion je javni i u funkciji je javnosti. Trenutno je najposjeceniji sportski objekt te najkorišteniji, gradani cine cak deset posto njegovih korisnika pa se slobodno može reci da je u funkciji javnosti.


Podijeli: Facebook Twiter