Direktor Vodovoda opet na meti vijecnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski je Vodovod ponovo bio glavna tema na pocetku sjednice Gradskog vijeca u cetvrtak. Sve je pocelo pitanjem HDZ-ove vijecnice Lovorke Tomicic direktoru spomenutog javnog poduzeca Darku Višnjicu kada namjerava vratiti na radno mjesto Stanka Radulovica, nekadašnjeg povjerenika Sindikata Istre i Kvarnera u Vodovodu.

- Opcinski sud u Puli je 19. srpnja donio nepravomocnu presudu u slucaju nezakonitog otpuštanja u korist Stanka Radulovica, no ta presuda do danas direktoru Vodovoda nije urucena niti je Radulovic vracen na posao... Takoder me zanima zašto je za taj sudski spor Višnjic angažirao vanjski odvjetnicki ured, a ne pravnice koje su zaposlene u Vodovodu i hoce li taj trošak platiti iz svog džepa ili ce to platiti gradani nekim novim troškom na racunu za vodu, pitala je Tomicic.

Darko Višnjic kratko je odgovorio da mu je presudu trebao uruciti odvjetnicki ured koji je angažiran te da ce Radulovic biti vracen na posao 18. ovog mjeseca. No, vijecnica Tomicic je zamjerila Gradskom vijecu i gradonacelniku da tolerira da se iz sjednice u sjednicu ponavlja isto i da se Višnjicu dozvoljava da ne odgovara na postavljena pitanja.

Zatim je vijecnica Ornela Grujic-Cukon (IDS-SDP) Višnjicu postavila pitanje o tome hoce li se povecati cijena vode i kakva ce biti buducnost Vodovoda. Odgovoreno joj je da se cijena vode za socijalno ugrožene gradane nece mijenjati. Višnjic je ponovo opovrgnuo špekulacije da se Vodovod želi dovesti u gubitke da bi na koncu bio privatiziran.

Na upit Jadranke Cernjul (IDS) kada Puljani mogu ocekivati radove na novoj bolnici, gradonacelnik Boris Miletic je rekao: - Grad Pula aktivno sudjeluje u projektu i do sada smo vec ustupili zemljište za buducu bolnicu bez naknade, a takoder smo bolnicu oslobodili placanja komunalnog doprinosa, što sve skupa iznosi oko 17 milijuna kuna. Nadamo se, ako sve bude po planu, da ce radovi na izgradnji nove bolnice, koju ne samo mi nego i svi Istrani predugo cekamo, zapoceti sredinom sljedece godine, odgovorio je Miletic. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter