Direktor Tržnice snosi svoju odgovornost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Na Tržnici situacija vec duže vrijeme nije zadovoljavajuca, niti su zadovoljni zakupci, što su neki nedavno i pokazali jer je situacija eskalirala na neprimjeren nacin", izjavio je u utorak novinarima gradonacelnik Boris Miletic komentirajuci smjenu direktora Tržnice Veljka Mirkovica, o kojoj je u ponedjeljak odlucila skupština tog gradskog poduzeca.

"Od svojih suradnika ocekujem da se ponašaju timski, neovisno o tome radi li se o procelnicima, direktorima društva ili ravnateljima ustanova Grada Pule", rekao je on.

Dodao je da je jedan od razloga za smjenu pretjerano velika dobit na koju je Tržnica platila i veliki porez na dobit te to što su i vanjski paviljoni neprimjereni pa ih je trebalo preurediti.

"O tome sam više puta razgovarao s direktorom, ali nije bilo sluha. Direktoru ne smije biti jedini cilj prikupiti sredstva od zakupaca, vec se treba brinuti o tome kako mu sve to skupa izgleda. Dakle, buduci da nije bilo pomaka, smatram da je u redu da mu se zahvalimo na suradnji", rekao je Miletic podsjetivši da Mirkovicu u srpnju 2011. godine i istjece ugovor.

Upitan zna li za obrazloženje da je dobit velika jer se cekala naplata rata kredita, gradonacelnik je odgovorio da se direktor ipak ne bi tako ponašao da je Tržnica njegova privatna tvrtka.

Na upit sprema li se, i kada, smjena direktora Vodovoda Aurelija Buica odgovorio je potvrdno, uz obrazloženje da se treba sastati još i Skupština društva.

"Ni direktor Vodovoda nije dobio razrješnicu Nadzornog odbora, a razlozi su slicni kao i kod direktora Tržnice. U Vodovodu su meduljudski odnosi narušeni, a velika je neuskladenost placa i materijalnih prava radnika u odnosu na druga javna poduzeca. Ocekujem od direktora da podnesu svoj dio odgovornosti", rekao je Miletic.

Upitan hoce li neke mjere poduzeti i prema direktorima cija su poduzeca poslovala s gubitkom, gradonacelnik je odgovorio da on ne gleda iskljucivo na kriterij je li netko u plusu ili minusu, vec i na razloge koji su doveli do nekog poslovnog rezultata.

Upitan hoce li u cetvrtak doci na zbor gradana MO Nova Veruda, sazvanog na temu UPU-a Lucice Delfin, Miletic je odgovorio da nece jer ce biti na službenom putu u Becu gdje ce razgovarati o izgradnji nove pulske bolnice.


Podijeli: Facebook Twiter