Direktor TESU-a podnio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Direktor Tvornice elektricnih strojeva i uredaja (TESU) Vlado Matoševic podnio je u srijedu poslijepodne ostavku i otkaz Nadzornom odboru. To je tijelo u krnjem sastavu buduci da ga predstavlja još samo Rajko Kutlaca.

- Situacija ce se u TESU sada morati razriješiti. Netko u Vladi mora se trgnuti i reagirati. Vlasnik mora imenovati novu upravu i to ocekujemo od Vlade i Uprave Uljanika. Ocekujem da Uprava Uljanika preuzme na sebe rješavanje ove situacije, izjavio je Rajko Kutlaca.

Predsjednik nadzornog odbora Radivoje Mitrovic trenutno je u bolnici. Clan nadzornog odbora Vilijam Matoševic u srijedu je dao ostavku iz osobnih razloga. Clan Uprave Damir Peruško dao je ostavku još pretprošli tjedan.

Radnici poduzeca, njih 138, u srijedu su nastavili štrajk do ispunjenja svojih zahtjeva. "Hocemo place koje smo pošteno zaradili!" "Gdje su milijuni od prodaje naše imovine?" - poruke su s transparenta radnika TESU-a koji su se drugog dana štrajka uputili na most iznad bulevara uz gromoglasno zviždanje i automobilske trube vozaca koji su ih podržali u štrajku. Otišli bi oni i u grad, ali im policija brani skup koji nije najavljen pet dana unaprijed. Stoga ce 138 radnika ove tvrtke to uciniti tek 8. marta.



Radnici traže isplatu dviju zaostalih placa, ostavku direktora Vlade Matoševica i povratak pod okrilje Uljanika. Za sada je ostvaren samo jedan njihov uvjet.


Podijeli: Facebook Twiter