Direktor Pula sporta Erik Lukšić podnio ostavku

Erik Lukšić (M. MIJOŠEK)
Erik Lukšić (M. MIJOŠEK)

Erik Lukšić podnio je zahtjev za razrješenjem s dužnosti direktora gradskog trgovačkog društva Pula sport d.o.o. i danas na izvanrednoj sjednici Nadzornog odbora Pula sporta ostavka je prihvaćena te je Lukšić razriješen dužnosti direktora. Na čelnom mjestu Pula sporta, čije je "sjedište" u Domu sportova Mate Parlov, zadržat će se do izbora novog direktora ovog trgovačkog društva, za što će uskoro biti objavljen javni natječaj.

- Direktor trgovačkog društva Pula sport d.o.o. Erik Lukšić podnio je zahtjev za razrješenjem na mjestu direktora društva iz osobnih razloga. S obzirom da pred Pula sportom predstoji značajna investicija izgradnje javnog gradskog bazena, skupština i nadzorni odbor društva usvojili su zahtjev za razrješenjem te će raspisati javni natječaj za imenovanjem nove uprave, odnosno direktora društva. Funkciju direktora Lukšić će obnašati do imenovanja nove uprave – direktora, odgovorili su na naš upit iz Grada Pule.

Kao razlog zahtjeva za razrješenjem Lukšić je, saznajemo iz gradske uprave, naveo osobne razloge, odnosno preveliki "stres" u obnašanju ove funkcije. Za mnoge u gradskoj upravi to je bilo iznenađenje s obzirom na kraj godine i užurbano pripremanje rebalansa proračuna, odnosno prijedloga proračuna za 2017. godinu, u kojem se među najvećim kapitalnim gradskim projektima nalazi izgradnja Gradskog bazena na lokaciji dosadašnjeg pomoćnog nogometnog igrališta na stadionu SRC Uljanik-Veruda, a čiji će nositelj biti upravo Pula sport. Upravo je Lukšić, u svojstvu direktora Pula sporta, na sjednici Gradskog vijeća obrazlagao prednosti manjih troškova održavanja "vaterpolskog bazena" dimenzija 33x25 metara u odnosu na "olimpijski" bazen dimenzija 50x25 metara, što je izazvalo dosta polemika u javnosti i ostavku nezavisnog vijećnika Brune Nefata.

Na poziciju direktora ovog gradskog trgovačkog društva Lukšić je stigao nakon posljednjih lokalnih izbora kada je s mjesta pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti prebačen na čelnu funkciju Pula sporta. Odnosno nakon definitivnog raskida suradnje IDS-a i SDP-a kada je s te pozicije smijenjen dotadašnji direktor Pula sporta Mario Peruško. S druge strane, na mjesto pročelnika Lukšić je stigao u prosincu 2009. godine na javnom natječaju nakon što se na njega nije kandidirala tadašnja v.d. pročelnice, a današnja dogradonačelnica Elena Puh-Belci. Prije toga bio je nastavnik tjelesnog odgoja u pulskoj Gimnaziji. (G. ROJNIĆ)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter