Direktor iz Rijeke utajio više od 11,5 mil. poreza

Ilustracija (D. LOVROVIĆ)
Ilustracija (D. LOVROVIĆ)

Riječka policija kazneno je prijavila direktora trgovačkog društva iz Rijeke (49) zbog gospodarskog kriminala, i člana uprave (58) toga trgovačkog društva, koje sumnjiči za utaju više od 11,5 milijuna kuna poreza, izvijestila je danas primorsko-goranska policija.

Nakon krim istrage, koja je provedena u suradnjom s Poreznom upravom, 49-godišnji direktor tvrtke iz Rijeke osumnjičen je da je od studenog 2010. do kraja prosinca 2012. izbjegao plaćanje poreznih obveza. Tako je oštetio državni proračun, a svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 11.518.579 kuna.

Za isto kazneno djelo utaje poreza ili carine je kazneno prijavljen i 58-godišnji član Uprave istoga riječkog trgovačkog društva, navodi se u kratkom priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske. Na novinarski upit Hine o nazivu tvrtke, njenoj djelatnosti te o osumnjičenim osobama, iz policije su naveli da nisu ovlašteni davati navedene podatke, dok u Općinskom državnom odvjetništvu ističu da te podatke, u ovoj fazi predmeta, također ne mogu dati. Na isti upit, upućen mailom, iz Porezne uprave u Zagrebu odgovor Hini još nije prispio. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter